KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT: Zapečeni "pužići" s povrćem, šunkom i sirom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Zapečena tjestenina s povrćem i šunkom ukusno je tradicionalno jelo švicarske kuhinje. Originalan je naziv Hörnli Auflauf. Priprema se s vrstom pašte koju mi nazivamo pužići. Švicarci za ovo jelo koriste sir Cruyère ili Sbrinz, ali kako ti sirevi nisu dostupni na našem tržištu mogu se upotrijebiti neki drugi tvrdi sirevi poput Grana Padano u kombinaciji s Gaudom, Emmentalerom ili Pecorinom, već prema guštu i onim što imamo trenutno u frižideru.

Jelo se može konzumirati i idući dan.

Sastojci:

30 dkg tjestenine - pužići

1 mladi luk ili pola poriluka

1 tikvica

10 dkg šunke

2 komada jaja

3 dl mlijeka

1 dl vrhnja

4 -5 žlice naribanog sira

sol, papar, muškatni oraščić

POSTUPAK

Zakuhajte vodu i posolite pa u njoj skuhajte tjesteninu al dente, oko 5 minuta.

Povrće i šunku narežite na male komadiće. Zapržite na ulju luk i tikvice. Posebno u posudi pomiješajte jaja, mlijeko i vrhnje te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Pomiješajte napola skuhanu tjesteninu, dinstano povrće i narezanu šunku i uspite u posudu za pečenje. Prelijte sa smjesom mlijeka, vrhnja i jaja. Po vrhu obilno pospite sirom. Pecite u pećnici 30 minuta na 200°C. Poslužite uz zelenu salatu i čašu crnog vina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter