KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT: Fini drobljenac od voća

| Autor: Glas Istre
Drobljenac  s jabukama i višnjama

Drobljenac s jabukama i višnjama


 Za lagan i ukusan doručak, večeru ili užinu pripremite voćni drobljenac. Moguće je upotrijebiti sezonsko voće ili voće iz kompota. Kombinirajte jabuke ili kruške s višnjama ili sa šljivama. Ovaj voćni kolač posebno će se sviđati djeci.

Sastojci:

  • 3 žlice oštrog brašna
  • 4 žlice smeđi šećer
  • 100g maslaca
  • 6 žlica zobenih pahuljica
  • 1/2 praška za pecivo
  • malo cimeta

Nadjev:

  • 2 jabuke
  • 250 g višanja iz kompota
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 3 žlice sjeckanih badema ili lješnjaka
  • 1 žlica šećera

 Utisnite sto grama maslaca u tri žlice oštrog brašna i izmijesite. Dodajte šest žlica zobenih pahuljica, 2 - 3 žlice šećera, pola praška za pecivo i malo cimeta. Tijesto će ostati zrnato i suho.

Nasjeckajte voće po vašem izboru. Mogu to biti 2 jabuke i 250 grama šljiva, ili oko pola kg šumskog voća. Često se koriste jabuke u kombinaciji s višnjama iz kompota. Kombinacije su raznovrsne. Dodajte nožem nasjeckane orašaste plodove - lješnjake ili bademe, zatim sok limuna, žlicu šećera i žlicu glatkog brašna. Sve skupa promiješati.

Na okrugli lim promjera 24 centimetara stavite prvo nadjev te dobiveno zrnato tijesto rasporedite po nadjevu.

Pecite na 180-200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok tijesto ne posmeđi. Dobar tek.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of