Drobljenac s jabukama i višnjama
Za lagan i ukusan doručak, večeru ili užinu pripremite voćni drobljenac. Moguće je upotrijebiti sezonsko voće ili voće iz kompota. Kombinirajte jabuke ili kruške s višnjama ili sa šljivama. Ovaj voćni kolač posebno će se sviđati djeci.
Sastojci:
Nadjev:
Utisnite sto grama maslaca u tri žlice oštrog brašna i izmijesite. Dodajte šest žlica zobenih pahuljica, 2 - 3 žlice šećera, pola praška za pecivo i malo cimeta. Tijesto će ostati zrnato i suho.
Nasjeckajte voće po vašem izboru. Mogu to biti 2 jabuke i 250 grama šljiva, ili oko pola kg šumskog voća. Često se koriste jabuke u kombinaciji s višnjama iz kompota. Kombinacije su raznovrsne. Dodajte nožem nasjeckane orašaste plodove - lješnjake ili bademe, zatim sok limuna, žlicu šećera i žlicu glatkog brašna. Sve skupa promiješati.
Na okrugli lim promjera 24 centimetara stavite prvo nadjev te dobiveno zrnato tijesto rasporedite po nadjevu.
Pecite na 180-200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok tijesto ne posmeđi. Dobar tek.