FBI: INTERNATIONAL

PULA POD NAPADOM TERORISTA! Počelo snimanje američke krimi serije

| Autor: Mladen RADIĆ


Teroristi su danas upali na pulski Forum i pucali po građanima - na svu sreću, to je samo na filmu, odnosno radi se o epizodi američke kriminalističke serije "FBI: International" koja će se do subote snimati u Puli. Nakon Foruma na red je došlo područje ispod Arene, kao i kvart oko Carrarine, Zadarske, Dobrićeve i Dubrovačke bratovštine. Filmskoj ekipi bilo je to vjerojatno prikladno budući da su smješteni na Karolini.

O nekakvim detaljima se nije moglo doznati ništa, ali već se zna da se radnja ove epizode serije koja je proizašla kao spin off serije "FBI" koja se može pratiti na kabelskim kanalima događa upravo u Puli. Autori serije su Dick Wolf i Derek Haas, a u glavnim ulogama nastupaju Luke Kleintank, Heida Reed, Carter Redwood, Vanessa Vidotto i Alexandra Paul. Oni glume tim elitnih FBI agenata kojima je zabranjeno nositi oružje tako da se oslanjaju na svoju inteligenciju, domišljatost i kada zatreba fizičku snagu. Sjedište im je u glavnom gradu Mađarske, a već ih razvoj događaja u prvoj epizodi vodi u Zagreb u potragu za bjeguncem. Ostale potrage vode ih po cijeloj Europi, od Sjeverne Irske do Bugarske. Tu je i jedan ogromni šnaucer koji je za svoju ulogu već pobrao hvalospjeve, tako da, možda, postoji šansa da se i o njemu snimi posebna serija.

"FBI International" počeo se emitirati krajem rujna, a bit će zanimljivo vidjeti koja će ga od domaćih televizijskih kuća otkupiti. Za sada, serija ima prosječnu ocjenu 6.3/10 na Internet Movie Databaseu, a zamjerke idu na mijenjanje koncepta izvornog serijala i komentara poput "Amerikanci ne znaju ništa o Europi", dok ga drugi nazivaju "najboljom 'FBI' serijom" i ističu da je vrlo napeta.

Vidjet ćemo tko je bio u pravu i kako će publika, domaća i strana, reagirati na ovu pulsku epizodu. Tim više što je u njoj angažirano više od 300 lokalnih statista koji će se htjeti pronaći u pojedinim scenama jednom kada epizoda bude emitirana. Casting, odnosno audicija za statiste je već prvog dana izazvala veliki interes, a oni koji su kao statisti angažirani mogu dobiti od 240 kuna dnevno, ili više, što uključuje i plaćeni obrok.

Inače, u srijedu uvečer će na CBS-u biti emitirana 19. od 21 epizode, koliko ih je najavljeno, a još dvije epizode prve sezone na rasporedu su 17. i 24. svibnja. 

  Serija čija se radnja događa baš u Puli, se snima za CBS Universal u organizaciji tvrtke Ambasada studio uz podršku Istarske filmske komisije. Od danas  je tako počelo snimanje akcijskih scena koje uključuju i vožnje automobilima kroz pulske prometnice i pješačke zone pa će povremeno biti reguliran ili obustavljen promet. Radi se o ulicama u strogom centru grada pa će se sutra od 7 do 14 sati snimati na pulskim usponima Pavla Đakona i Konzula Istranina, radi čega će pješački promet biti preusmjeren. Nakon toga na red dolaze Istarska, Flavijevska i Amfiteatarska ulica u kojima će promet biti obustavljen od 15 do 19 sati. U srijedu od 7 do 11 snimat će se na Portarati, a od 7 do 19 snimat će se i u Carrarinoj, Zadarskoj i Giardinima gdje će promet regulirati prometna policija.

  Za vrijeme snimanja, potez od Zadarske do Stankovićeve ulice bit će povremeno zatvoren za promet. Zadarska ulica bit će privremeno zatvorena za promet od 14 do 18 sati. U četvrtak se snimanje seli na Trg Sv. Tome (ispred Katedrale) i u Kandlerovu gdje će pješaci opet biti preusmjeravani, a od 15 do 19 sati na redu su opet Carrarina i Zadarska gdje će se promet biti povremeno zatvaran. U petak promet će zbog snimanja serije od 7 do 14 sati biti zaustavljen Teslinom ulicom, a od 15 kamere će se prebaciti na potez od Štiglićeve, preko Ozad Arene, Gladijatorske i do Bara Scala. Konačno, zadnji dan snimanja odvijat će se od 13 do 18 sati na adresi Kapitolinski trg 2 (Studio Forum i Galerija Makina).

  Povezane vijesti


  Podijeli: Facebook Twiter
  Web kamere

  Pula

  Pula: Gradilište Studentski dom
  Pula: Gradilište Studentski dom

  Pula

  Pula: Forum
  Pula: Forum