NOVIGRAD: U RESTORANU AMINESS USPJEŠNO VOĐENA I USKLAĐENA VEČER TRIJA SKOKO, GRETIĆ I MADIĆ KISHONI

NOVI TRENDOVI U KUHINJI: Koktelima pojačan spektar mirisa i okusa jela


Prilikom Coctail & Food matchinga bitno je regulirati omjer alkohola i ostalih sastojaka u koktelu kako se ne bi nakon dva gutljaja osjetili omamljenima. Stoga valja doseći balans u spoju hrane i koktela kojima se pojačava užitak spektra okusa i mirisa

Kao što govorimo o Wine & food uparivanju, uvjerili smo se da je moguć i Coctail & food matching, kao ekvivalent ponudi vrhunskih vina koja se nude uz mnogobrojna vrhunska jela. Eksperimentalna večer uparivanja koktela uz degustacijske sljedove jela organizirana je posljednjeg petka u svibnju na trećem Aminess Wine & Gourmet Nights, nazvana Coctails & Food Nights, u restoranu Oliveto Aminess Maestral hotelu kao plod nepresušnih ideja nositelja ovog novigradskog jedinstvenog kulinarskog projekta, chefa Davida Skoka. U kreiranju uzbudljive večeri pridružili su se Skoku, priznati hrvatski chef koji živi na relaciji Zagreb - Beograd, Tom Gretić i barmen te ponajbolji hrvatski koktel majstor Vjenceslav Madić Kishoni.

- Na prve dvije ovosezonske večeri Aminess Wine & Gourmet Nights pridružili su se chefovi Janez Bratovž i Dragan Jovanović, a večerašnje će druženje donijeti zaista nezaboravan doživljaj. Pripremio sam nekoliko ribljih menija s obzirom na to da ribu preferiram kao namirnicu, no dosad je nisam imao priliku servirati s koktelima tako da se iskreno veselim reakciji gostiju. Ta će mi večer biti posebna jer ću kuhati zajedno s Tomom kojeg izuzetno cijenim. On će biti zadužen za mesni dio, pa me zanima i tko će u tom svojevrsnom malom dvoboju više očarati goste, a kokteli će biti autorizirani, upareni sa svakim jelom, najavio je pred početak serviranja jela chef David Skoko.

Ideja za ovakvu večer Coctail & Food matching gdje kokteli prate jela su novost u Hrvatskoj i prava mala evolucija u kulinarstvu gdje barmen-koktel majstor na rafiniran način mora prepoznati kombinaciju okusa i mirisa jela kako bi ih sljubio s koktelom. Prilikom Coctail & Food matchinga bitno je regulirati omjer alkohola i ostalih sastojaka u koktelu kako se ne bi nakon dva gutljaja osjetili omamljenima.

Stoga valja doseći balans u spoju hrane i koktela kojima se pojačava užitak spektra okusa i mirisa. Dogovorno su tri zvijezde večeri pripremile gostima matching menu s pet jela i desertom uz odgovarajuće koktele. Skoko je ostao vjeran ribljem meniju, priredivši tri riblja originalna specijaliteta, a Gretić je pripremio dva mesna jela sa tradicionalnom notom u sebi. Na kraju ukusne večere je inventivna slastičarka Larissa Sossa oduševila već zadovoljne goste svojim desertom Terra magica, slasticom koja je samim izgledom asocirala na istarsku zemlju i ljepote koje iz nje rastu, poput maslina i vinove loze čiji su se proizvodi, maslinovo ulje i teran našli u sastavu Sossinog recepta. (Sanja BOSNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter