SNJEŽNA IDILA

MNOGI ISTRANI SUNČAN DAN PROVELI NA PLATKU

| Autor: Glas Istre
Platak (Foto Platak)

Platak (Foto Platak)


“Dan k’o bombon…” pjesma je Duška Jeličića koja je treštala sa zvučnika jednog od brojnih ugostiteljskih objekata na Platku kojega su ove subote pohodili brojni skijaši, šetači, sanjkaši… iz Istre, Rijeke i okolice, Zagreba, Ogulina…, piše Novi list.

– Baš je šteta ovako lijepi dan provesti u kući. Da su ljudi svaki dan ovako u planini na zraku bilo bi manje korone! – zaključio je jedan riječki par dok se njihov kućni ljubimac, razigrani Aljaški malamut, zabavljao s povećom mrkvom. Jedan od brojnih snjegovića ostao je bez – nosa. Ništa zato, vrijedne male ruke izradile su vrlo brzo novoga. Glavno da ima osnovnog materijala – snijega!

I to sasvim dovoljno za stotine razigranih posjetitelja Platka. Na parkingu je u jednom trenutku ponestalo slobodnih mjesta pa se parkiralo i na glavnoj cesti prema Malom Platku. Radile su pokretne trake za kod “Baby lifta”, kraj doma (nekadašnja “jedinica”) i kod Radeševa gdje su svoj dio posla na zasnježivanju glavne staze odrađivali i topovi.

Posebno veselo bilo je kod velikog doma. Ugostiteljska ponuda donosila je klasiku: štrudla, jota, pomfrit i pohano meso… Sasvim dovoljno i za one najizbiriljivije kada se – ogladni. A uz svježi zrak, temperature jedva iznad ništice i snijeg do koljena, želudac se vrlo brzo – oglasi.

Zimska subotnja idila na Platku ili kao što bi Dule zapjevao: “Dan k’o bombon…”

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater