SLASTAN ZALOGAJ

Fantastična torta od naranče prema receptu Mary Berry

| Autor: Portal NoviList.hr
Foto: iStock

Rijetko koji desert može nadmašiti svima omiljenu tortu. Biskvit u kombinaciji čokolade s narančom idealan je odabir za lijena poslijepodneva kada bi "odmah" jeli nešto slatko i fino. Delicious Magazine se pobrinuo za jednu upravo takvu slasnu kombinaciju.

Sastojci

100 grama maslaca

50 grama kakaa

90 ml vruće vode

3 jaja

4 čajne žličice mlijeka

175 g brašna

1 čajna žličica pecilnog praška

300 grama šećera u prahu

sok od jedne naranče

Sastojci za kremu

150 grama čokolade

150 ml vrhnja

3 čajne žličice džema

Dekoracija

100 grama tamne čokolade

za dodatnu dekoraciju, možete staviti i naribanu ili izrezanu koru naranče

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180ºC i na limove za pečenje stavite papir za pečenje. U zdjelu umješajte kakao i prokuhalu vodu te miješajte dok se ne stvrdne. Zatim dodajte preostale sastojke i miješajte dok se ne sjedine.

Razdijelite smjesu na jednake dijelove u unaprijed pripremljene limove. Pecite od 20 do 25 minuta dok se smjesa ne podigne. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. 

Za punjenje, stavite čokoladu i vrhnje u posudu. Zatim stanite iznad posude s prokuhalom vodom desetak minuta dok se smjesa ne otopi, povremeno miješajući. Stavite sa strane da se ohladi. 

Za kraj, raširite oba biskvita i namažite ih džemom. Na jedan biskvit nanesite smjesu i poklopite drugim biskvitom. Gornji dio premažite ostatkom smjese i ukrasite komadićima crne čokolade. 


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater