OBRANA I ZAŠTITA OD GLUPOSTI

BLOGER KRULE: Koronavirus? E pa nije sve tako crno...

| Autor: Bloger KRULE

Objave poznatog hrvatskog satiričara i blogera Jadranka Hodaka, poznatijeg kao bloger Krule svakodnevno prate stotina tisuća ljudi, a možete ih čitati i na portalu Glasa Istre. Ovdje donosimo izbor s Kruletovog bloga koji nosi naziv po njegovoj knjizi "Obrana i zaštita od gluposti".

Sam se Bloger Krule na jednom gostovanju u Puli prije nekoliko godina definirao kao "intelektualac, bauštelac, podstanar, rodom iz Like, bloger, običan čovjek s neobičnom vizijom koju baziram na onom što čujem na ulici, baušteli, kafanie... Dođem kao glasnik onoga što narod kaže, samo, eto, ne napiše, pa onda to napravim ja u pisanom obliku i to bez ikakve cenzure, a narod pročita pa kimne glavom u stilu 'Dobro ovaj to reče'!". Zanimljivih komentara i dosjetki bloger Krule donosi u popriličnim količinama, a više možete čitati na njegovom blogu.

A ovoga puta, Krule komentira jednu od najaktualnijih tema ovih dana - koronavirus.

Evo čitam kako je koronavirus došao kod nas u Hrvatsku... taman pred ljeto. Saću napokon otići ka čojk na more 10... 15 dana. Biti će apartmana po 8 eura dan, puni pansion.

Luftao bi jaja na plaži... a po 40 metara oko mene nikog. Zvao bi gazdu apartmana, nek mi ručak donese na plažu... i nek ponese brusilicu da si odsječem nokte na nogama.

Drugi dan na Hvar u restoran:

- "Može lonac graha?"

- "Imamo gospodine platu, orada, brancin i grdobina, sve za 2 eura!"

- "Dajde onda i graha i platu! Ko je onaj što plače na terasi?"

- "Vlasnik restorana gospodine"

- "Točno ga razumijem. Tako sam i ja 30 godina plakao što ne mogu na more. Daj mu gajbu pive na moj račun!"

Navečer bi otišao na Zrće, u praznom klubu pijan skakao u bazenčiću, dobacivao Davidu Guetti "Pojačaj do ibera, ne štedi te šarafe ćaća te ujebo!". Dileri bi prvu kilu ekstazija davali džaba a svaku sljedeću po euro. Jeo bi taj ekstazi ko kokice, iz guzice bi mi ispadao, golubovi bi ga kljocali iza mene... kasnije bi gol plesao zagrljen s jatom nadrogiranih golubova... 500tinjak golubova bi me nosili zrakom a ja raširenih ruku pjevao "Zamislio stari sokol da će umrijeti!"

Taksi bi platio da me cijeli dan vrti u rotoru.

U klubu bi platio Rozgi da ne pjeva.

Zavrtio bi rundu pića arapskom šeiku koji ne zna da je kod nas koronavirus... kolege smo jebiga.

Gliser bi me u padobranu vozio cijeli dan, spavao bi u zraku.

Napokon došao red i na nas da si priuštimo more... eeeeeeheeeee, nije to mala stvar jebitito.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater