OBRANA I ZAŠTITA OD GLUPOSTI

BLOGER KRULE: Što narod kupuje? Kalašnjikove? Haubice?Objave poznatog hrvatskog satiričara i blogera Jadranka Hodaka, poznatijeg kao bloger Krule svakodnevno prate stotina tisuća ljudi, a možete ih čitati i na portalu Glasa Istre. Ovdje donosimo izbor s Kruletovog bloga koji nosi naziv po njegovoj knjizi "Obrana i zaštita od gluposti".

Sam se Bloger Krule na jednom gostovanju u Puli prije nekoliko godina definirao kao "intelektualac, bauštelac, podstanar, rodom iz Like, bloger, običan čovjek s neobičnom vizijom koju baziram na onom što čujem na ulici, baušteli, kafanie... Dođem kao glasnik onoga što narod kaže, samo, eto, ne napiše, pa onda to napravim ja u pisanom obliku i to bez ikakve cenzure, a narod pročita pa kimne glavom u stilu 'Dobro ovaj to reče'!". Zanimljivih komentara i dosjetki bloger Krule donosi u popriličnim količinama, a više možete čitati na njegovom blogu.

A ovoga puta, Krule komentira blagdansku euforiju i potrošačke navike Hrvata:

"Gleda sam nekav tv prilog, kolko narod misli potrošiti za božićne blagdane... pa se tu vrte cifre od 2 iljade kuna na više.

Što narod kupuje?... kalašnjikove?... haubice?... ne znaš jel se naoružavamo il koji kurac. Jedan veli kako će skurit preko 5 iljada kuna, ima dvoje djece pa ono... pokloni. Što im kupuje, kuću u Vrhovinama u pičku materinu. Imal kraja ovom ludilu? Ova jedna veli da će iljadu kuna otrest na sastojke za kolače... ja je našao na fejsari... neudana... sama... kome delaš kolače jebem ti vanilij šećer i rernu u kojoj biskvit pečeš!?... kome? Kliknem na nekav članak, muž i žena viču kako će malom kupiti mobitel... mali ide u 2. razred osnovne škole... već vidim, za mjesec dana "Još jedna deložacija iz stana, stanite u obranu!". Pa sunce ti jebem.

4 dana nakon Božića nemoš proći kraj kontejnera od smrada bačene hrane... a još 3 mjeseca poslije čuješ jokanje (JOOOOJ) kako se izvlače iz minusa na tekućem," piše bloger Krule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini