KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Patlidžan s rajčicom i mozzarellom iz pećnice - zdrav obrok koji se brzo priprema

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Atraktivni i ukusni tornjići od patlidžana i rajčica, prekriveni rastopljenom mozzarellom zdrav su obrok koji možete pripremiti jako brzo - za svega 40-ak minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 patlidžana
  • 4 rajčice
  • 300 g mozzarelle
  • 10 listića svježeg bosiljka
  • 10 listića svježeg origana
  • maslinovo ulje
  • sol

Priprema:

Patlidžane operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine jedan i pol cm.

Premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, premažemo maslinovim uljem te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20 minuta. Zatim ih izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohlade.

Za to vrijeme rajčicu i mozzarellu narežemo na ploške, a origano i bosiljak nasjeckamo.

Svaku plošku patlidžana posipamo sjeckanim origanom, pokrijemo ploškom rajčice, posolimo, ponovo stavimo plošku patlidžana, začinimo sjeckanim bosiljkom, pokapamo s malo maslinovog ulja, i na kraju prekrijemo ploškama sira mozzarelle.

Tako pripremljeno povrće stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 5-6 minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater