VEČERAS U 20 SATI

Klub Pulske filmske tvornice: Kartoline - petominutni filmski 'PORTRETI' 12 MALIH MJESTA

| Autor: Zoran ANGELESKI
Redateljska ekipa serijala "Kartoline"

Redateljska ekipa serijala "Kartoline"


"Kartoline", serijal od 12 petominutnih dokumentarnih filmova - od kojih svaki portretira malo mjesto u kojem stanovnici govore jakim dijalektima ili stranim jezicima, a motivirani su, prema riječima autora, "nekonvencionalnim domoljubljem" - prikazat će se večeras, s početkom u 20 sati, u Klubu Pulske filmske tvornice.

Serijal "Kartoline" nastao je prema ideji redatelja i pedagoga Igora Bezinovića, koji će ujedno biti gost večeri s kojim će uživo u Klubu PFT-a razgovarati Marko Zdravković-Kunac. Filmska večer održat će se i uživo i putem Zoom-a.

Bezinović je, među ostalim, režirao filmove "Blokada" (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2012.), "Veruda" (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2015.) i "Kratki izlet" (Velika zlatna arena za najbolji hrvatski dugometražni igrani film u 2017.),

U serijalu "Kartoline" režiju potpisuju Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Katerina Duda, Ivana Pipal, Darovan Tušek i Ante Zlatko Stolica, a serijal je na Danima hrvatskog filma 2019. dobio Oktavijana Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji namjenski film.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of