Pulska dizajnerica predstavila se izložbom "Cymatilis"

Vibrantni svijet Katje Kliba

| Autor: Lara BAGAR

Autorica prikazuje put od skice do nastanka sitotiska šablona koja su prikazana na tekstilnim printevima, dok je drugi dio izložbe test istih skica i ilustracija u funkciji dekoracija

Nakon niza modnih revija, pulska dizajnerica Katja Kliba u pulskoj Galeriji HUIU - Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika izlaže zanimljivu vibrantnu kolekciju skica i šablona pod nazivom "Cymatilis" koja ukazuje na inspiraciju vibracijama, valovima i morem, odnosno vodom.

Tekstilni fovizam

Svojevrsni je to tekstilni fovizam u kojoj grafizam, op art jakih i čistih boja stvara nove forme u materijalima koji u konačnici dobivaju neki novi izgled u modelu ili dekoracijama koje umjetnica već godinama stvara. Izložba je na neki način i dokaz profesionalne punoljetnosti kojom ova 35-godišnjica dizajnerica obilježava 18 godina prisustva na istarskoj modnoj sceni.

Na izložbi autorica prikazuje put od skice do nastanka sitotiska šablona koja su prikazana na tekstilnim printevima, dok je drugi dio izložbe test istih skica i ilustracija u funkciji dekoracija. Većina materijala, poput skica, uzoraka, tekstilnih šablona, test materijala koji nastaju prije i nakon odjevnih i tekstilnih produkta, prvi su puta izloženi na izložbi.

Neverbalna poruka

"Ovo je moj svojevrsni mali opus. Htjela sam prikazati dizajn materijala koji preferiram. Volim tribal art, psihodeliju, ne zazirem od jakih boja kojih se ljudi boje. Zato je i naziv izložbe "Cymatilis", što je naziv za vibraciju boje i prenošenje poruka. A ovo je neka moja stilska neverbalna poruka", objašnjava Katja Kliba, jedna je od suosnivača HUiU-a i članica Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).

Izložene dekoracije dio su projekta THeCo art, odnosno tekstilno/eko friendly/reciklažno/reuse/DIY/manufakturne izrada dekoracije.

Osim modom, Katja Kliba se kroz THeCo bavi i vizualnim identitetom - od privatnih prostora pojedinaca do raznih interijera i eksterijera te dekoriranjem raznih događaja i festivala.

Katja Kliba je interdisciplinarna autorica rodom iz Pule, 2012. godine diplomirala je Dizajn odjeće i tekstila u Ljubljani. Izložba se može pogledati do 6. studenog.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater