VEČERAS OTVARANJE

DAMIR BOŠNJAK predstavlja se samostalnom izložbom fotografija: "St(r)anice života" jedne žene

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Damir Bosnjak, izlozba

Damir Bosnjak, izlozba


Kroz galeriju fotografija velikog formata izložbe "St(r)anice života" fotograf kronološki vodi gledatelje kroz priču i životne faze koje prosječna žena prolazi: od začeća i majčinstva; tjelesnog sazrijevanja; otkrivanja vlastite seksualnosti; traženja identiteta; intimnog eksperimentiranja, a koja je ujedno podrška LGBT zajednici te promiče ravnopravnost i jednakost, a ne različitost

Izložba fotografija aktova naslovljena "St(r)anice života", autora Damira Bošnjaka, bit će otvorena večeras u 19 sati na Trgu 1. Istarske brigade 8. (kod eko tržnice u Šijani), u prostoru i galeriji Kulturno-umjetničke udruge Pulska svakodnevica.

- Kroz galeriju fotografija velikog formata izložbe "St(r)anice života" fotograf kronološki vodi kroz gledatelje kroz priču i životne faze koje prosječna žena prolazi: od začeća i majčinstva; tjelesnog sazrijevanja; otkrivanja vlastite seksualnosti; traženja identiteta; intimnog eksperimentiranja, a koja je ujedno podrška LGBT zajednici te promiče ravnopravnost i jednakost, a ne različitost; potom doba karakterne zrelosti te fotografija: St(r)anice života s kojom se objedinjuju sve životne faze, navedeno je u najavi izložbe.

Osam modela koji su sudjelovali u ovoj izložbi dolaze iz cijele Istre, kao i iz Kvarnera te Zagreba, a nisu profesionalni modeli. Fotografije su nastale u studijskom prostoru Udruge tijekom cijele 2022.

- Žena je rođena da gubi, pobjeđuje, padne i digne se u najgorim trenucima, vremenima, životu, snovima, poslu, obitelji, ona je svemoguća, izdržljiva poput lavice. Svojom pojavom i grandioznim stavom ona spaja prošlost, sadašnjost i budućnost.

Ove fotografije pričaju bezvremensku priču nesalomljive ženske ljepote. Fotografija ne nastaje tek tako, ona nastaje u određenom trenutku ženina pokreta i njezine senzualnosti, samopouzdanja i krika u kojem žena sama sebi prošapta: "Evo me, tu sam, rođena sam nanovo, stvorena sam da budem svoja, ničija, nečija, voljena. Nepokolebljiva sam, hrabra i ustrajna da postignem sve ono što mi pripada. Mogu sve jer sam izdržljiva, snažna i jaka. To sam ja, ime mi je žena - ja sam umjetnost života", kazao je Bošnjak.

Damira Bošnjaka šira javnost pamti još i kao osnivača humanitarne Udruge Facebook Puljani humanitarci. Nakon pet godina bavljenja humanitarnim radom počinje se amaterski baviti fotografijom. Pulski je fotoreporter i najčešće ga možemo vidjeti na gradskim javnim manifestacijama i eventima te na pulskim ulicama i plažama u potrazi za dobrom fotografijom. Najviše voli spontano fotografirati ljude s naglaskom na njihov karakter i osobnost.

Osnivač je i fotograf popularne Facebook stranice Pulska svakodnevica te istoimene Kulturno-umjetničke udruge. Autoru je ovo četvrta samostalna izložba fotografija, te je između ostalog sudjelovao i na nekoliko zajedničkih izložbi u suradnji s pulskim i istarskim fotografima.

Prije nešto više od dvije godine počinje se baviti studijskom fotografijom. Sama izložba nastala je u studijskom dijelu prostora Udruge te uskoro možemo očekivati još izložbenih materijala raznih tematika u kojima su u prvom planu ljudi i njihovi karakteri, te naravno, žene.

Izložba je otvorena za javnost od 21. do 24. rujna od 19 do 21 sat

Damir Bošnjak, ovo mu je četvrta izložba

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater