OTVORENA IZLOŽBA ST(R)ANICE ŽIVOTA

Fotografije Damira Bošnjaka kazuju priču o ženskoj snazi

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Damir Bošnjak (Snimio: Dejan Štifanić)

Damir Bošnjak (Snimio: Dejan Štifanić)


Postanak. "Ja sam početak. Počinje novi dah", legenda je ispred prve fotografije trudne žene na izložbi fotografija, aktova, naslovljene "St(r)anice života", autora Damira Bošnjaka. Izložba je postavljena u prostoru i galeriji Kulturno-umjetničke udruge Pulska svakodnevica na Trgu 1. Istarske brigade 8. (kod eko-tržnice u Šijani). Autor, putem sedam fotografija velikog formata uvodi gledatelje kroz introspektivni, ali i kronološki put fazama života kroz koje žena prolazi, od začeća, trudnoće, otkrivanja novih emocija, novih spoznaja, misli, dodira, autentičnosti, slobode… Tu je i fotografija ženske ljubavi, kao podrška LGBT osobama.

Osam je žena sudjelovalo u ovoj priči, anonimnih, koje nisu modeli po profesiji, dvije su iz Pule, ostale iz drugih dijelova Istre, Gorskog kotara i čak s otoka, stvarajući priču s emocijama, odnosno (pre)puštajući fotografijama da same pričaju svoju priču.

Fotografije su nastale u studijskom prostoru Udruge Pulska svakodnevnica tijekom cijele 2022. godine.

"Magija", "Ponovno rođena", "Divlja i slobodna", "Dodiri", "Svjesnost" i "St(r)anice života", koja na neki način objedinjuje sve druge fotografije, dio su ove izložbe, ovoga projekta koji je i svojevrsni hommage ženama, njihovoj nevjerojatnoj snazi.

"Svaki ožiljak, novi je dah. Surovo s veličanstvenim kroz St(r)anice života", veli legenda posljednja fotografije, koja sažima bit i misao ovoga projekta.

Damir Bošnjak bio je osnivač humanitarne Udruge Facebook Puljani humanitarci. Nakon pet godina bavljenja humanitarnim radom počinje se amaterski baviti fotografijom. Pulski je fotoreporter prisutan na gradskim javnim manifestacijama i eventima. Osnivač je i fotograf popularne Facebook stranice Pulska svakodnevica te istoimene Kulturno-umjetničke udruge. To je njegova četvrta samostalna izložba fotografija.

Izložba je otvorena za javnost od 21. do 24. rujna od 19 do 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater