GOURMET SCENA RASTE

USAVRŠAVANJEM DO PERFEKCIJE "Aminess gourmet lab" vodit će chef David Skoko  

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Program edukacija uključuje različite teme- od tečaja sommeliera, craft pive i koktela preko radionice pripreme plave ribe i sushija do vještina vođenja i unapređenja prodaje

 

 "Gourmet scena u Hrvatskoj raste i razvija se iz godine u godinu pa našim djelatnicima želimo omogućiti suradnju s najvećim stručnjacima u području ugostiteljstva kako bi bili najbolji u svome poslu. Osobnim razvitkom te podizanjem razine usluge može se doći do zavidne razine profesionalnosti u ugostiteljstvu i turizmu, a projekt Aminess Gourmet Lab omogućuje im upravo to", rekao je Damir Čekić, direktor hrane i pića Aminess hotela i kampova u povodu skorašnjeg, drugog po redu, projekta "Aminess Gourmet Lab", koji će se tijekom veljače održati u restoranu Loop u novigradskom Aminess Maravea Camping Resortu.

Plava riba

I na drugom izdanju Aminess Gourmeta Lab-u, glavnu riječ imat će chef David Skoko, koji će ujedno demonstrirati kulinarsko umijeće pripremanja plave ribe, i kojemu će se pridružiti vodeći stručnjaci iz svijeta gastronomije. Konkretno, radionicu rižota i tjestenina vodit će jedan od najboljih istarskih chefova Robert Perić, dok će osnivač kultne pizzerije "O'Hara" Marin Vanjak svoje dugogodišnje iskustvo spajanja tijesta i kvalitetnih namirnica objedinit na radionici izrade pizze.

Nadalje, specijalist za sushi i japanske specijalitete chef Vid Nikolić održat će radionicu pripremanja sushija, dok će Hrvoje Zirojević, iz restorana Laganini, učiti pripremu hladnih predjela. Tečaj slastičarstva održat će Marko Stojević iz tvrtke Higis. Tu su i dvije radionice koje će održati vlasnik konzultantske tvrtke Oblizeki Marijo Čepek - jednu s naglaskom na meso, a drugu na temu pansionske kuhinje.

Craft piva

U organizaciji Hrvatskog sommelierskog kluba polaznici će učiti o sommelierstvu, dok će jedan od pionira hrvatske koktel scene Marin Nekić preliti svoje znanje na tečaju za barmene. Praktična znanja prenijet će i koktel majstor Vedran Gulin na tečaju craft koktela, a barista Josip Novačić zadužen je za razne tople i hladne napitke koje će pripremati u sklopu tečaja kuhanja kave. Uz to, poznati regionalni sommelier Zvonimir Pelko održat će radionicu na temu craft piva.

Uz sve to bit će organizirane i specijalizirane radionice. Jednu od njih vodit će   Tihomir Kramarić iz Aminessa koji će iz prve ruke polaznike educirati o VIP posluživanju, dok će jedan od prvih sake sommeliera u Europi, Suwi Zlatić, održat predavanje o unaprjeđenju prodaje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini