DAN OPĆINE GROŽNJAN I 50. OBLJETNICA MEĐUNARODNOG KULTURNOG CENTRA

Stocovaz: Unatoč teškoćama, ZADOVOLJNI SMO POSTIGNUTIM REZULTATIMA

| Autor: Luka JELAVIĆ
Dobitnici ovogodišnjih općinskih priznanja (L. JELAVIĆ)

Dobitnici ovogodišnjih općinskih priznanja (L. JELAVIĆ)


Dolaskom Hrvatske glazbene mladeži 1969. godine u Grad   umjetnika, Grožnjan se počeo i urbano razvijati * Program Dana općine nastavljen je tijekom vikenda kulturnim, sportskim i glazbeno-zabavnim priredbama

Svečanost u povodu Dana Općine i proslave zaštitnika Grožnjana svetih Vida, Modesta i Kresencije, ove je godine upotpunjena obilježavanjem 50. obljetnice djelovanja Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Gradu umjetnika. Sudionici proslave okupili su se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj je načelnik Općine Grožnjan Claudio Stocovaz, iskazujući dobrodošlicu vijećnicima, brojnim uzvanicima, predstavnicima državnih, kulturnih, političkih i drugih institucija, gradova i općina, brojnim glazbenicima i drugim gostima, govorio o poslovima na području općine u proteklih godinu dana.

Izrazio je žaljenje što je zbog neutemeljenih kriterija vrednovanja razvijenosti jednog područja, koje je država uvela početkom ove godine, Općina Grožnjan ostala izvan sustava potpomognutih, brdsko-planinskih i ostalih područja, čime joj je učinjena velika šteta u njenom daljnjem razvoju.

Ostali izvan potpomognutih područja

- Sve što je na planu decentralizacije do sada učinjeno išlo je na štetu općina, gradova i županija. Zbog neutemeljenih kriterija vrednovanja razvijenosti jednog područja, koje je država uvela početkom ove godine, Općina Grožnjan je ostala izvan sustava potpomognutih područja, brdsko-planinskih i ostalih, čime joj je učinjena velika šteta u njenom daljnjem razvoju. Ono što je lokalnoj samoupravi preostalo jeste orijentacija prema europskim, nacionalnim i županijskim natječajima kako bi barem donekle postigli određeni pomaci u svom razvoju, jer su vlastita sredstva nedostatna. Ipak, unatoč teškoćama, s velikim zadovoljstvom promatramo postignute rezultate u godini iza nas. U skladu s mogućnostima izvukli smo maksimalnu korist iz ponuđenog na natječajima na europskoj, nacionalnoj i regionalnoj razini, rekao je načelnik Stocovaz navodeći zatim nekoliko realiziranih projekata.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PONEDJELJKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of