AMORE – FESTIVAL MORU OVAJ TJEDAN U POREČU S DJEČJIM PROGRAMOM

Podmornica na Trgu slobode i more aktivnosti za djecu


aMORE - festival moru ovoga tjedna male Porečane i sve zaljubljenike u more vodi na čak dva besplatna putovanja, i to - podmornicama! S Trga slobode prva podmornica isplovljava sutra ravno u 2048. godinu, dok će stotinjak malih putnika s pratnjom turističkom podmornicom u petak istražiti podmorje oko Poreča.

Prvi ukrcaj zakazan je na Trgu slobode sutra u 10, a putnici u podmornicu mogu ući sve do 15 sati. WWF-ova podmornica istovremeno prima pet putnika, a upoznat će ih s podmorjem danas, ali i za trideset godina kad bi u moru moglo biti čak 40% manje ribe ako nastavimo s neodrživim ribolovnim praksama. Posjetitelji će dobiti i posebnu održivu kuharicu s receptima priznatih europskih chefova uz koju svaki pojedinac može doprinijeti smanjenju pretjeranog izlova ribe.

U petak aMORE seli na more, s podvodnom panoramom u turističkoj podmornici “The Yellow Submarine”, i to od 16 do 18 sati. Podmornica isplovljava iz Luke Poreč i prima 108 posjetitelja. Vožnja turističkom podmornicom besplatna je, kao i sve aMORE aktivnosti, dolazak je samo potrebno potvrditi na mail amorefestivalporec@gmail.com. Nakon izleta, u subotu je na programu eko akcija čišćenja podmorja tijekom koje će se u Lanterni održavati kreativna radionica za djecu od 1. do 4. razreda u suradnji s Ronilačkim centrom Zeus Faber. Na radionici može sudjelovati 20 učenika, a prijave se primaju na istu mail adresu.

Upoznajte najmlađe s očuvanjem mora na zabavan i uzrastu prilagođen način, osvijestite odgovornost koju imamo prema jednom od najvažnijih prirodnih resursa i pridružite se prvom festivalu u regiji u potpunosti povećenom moru. aMORE sve do 3. kolovoza u Poreču sprema razne sadržaje, a svi su dostupni u programskoj brošuri na poveznici bit.ly/aMORE18_program.

Ovoga tjedna na programu je i animirani film Crvena kornjača, nominiran za Oscara i nagrađen u Canessu, koji se uz slobodan ulaz može pogledati u porečkom kinu u srijedu u 21 sat. Ulaznice je moguće rezervirati putem POUP-ovog rezervacijskog sustava (rezervacije-poup.hr).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater