NIJEMCI NAJBROJNIJI

ODLIČAN POČETAK SRPNJA U SREDIŠNJOJ ISTRI U prvom tjednu, unatoč koroni, ostvareno 82 POSTO LANJSKOG PROMETA!

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(Milivoj MIJOŠEK)

Na području TZ središnje Istre trenutno boravi 1.581 gostiju, a prvi tjedan u srpnju bilježi 11.225 noćenja, što čini 81,6 posto lanjskog turističkog prometa za isto razdoblje.

Najvjerniji gosti iz Njemačke imaju čak veći broj noćenja, s udjelom više od 50 posto u ukupnom broju, slijede domaći gosti, zatim gosti iz Austrije i Belgije. Za usporedbu, lipanj je bio na 38 posto prošlogodišnjeg turističkog rezultata, objavila je Turistička zajednica središnje Istre.

Inače, besplatan razgled grada Pazina ovog će se ljeta održati u četiri termina, utorkom: 14. i 28. srpnja te 11. i 25. kolovoza. Zainteresirani mogu upoznati Pazin u pratnji licenciranog turističkog vodiča na hrvatskom i engleskom jeziku. Sastanak s vodičem je u 10 sati ispred Spomen doma u Pazinu. Doplata za ulaznicu (neobavezno) u Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre stoji 15 kuna po osobi. Rezervacija mjesta na kontakte TZ središnje Istre: 052/622-460 ili info@central-istria.com.

Turistička zajednica središnje Istre je uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije uredila izletište "Središte Istre", nedaleko od sela Trošti. U središtu Istre postavljena je četverojezična interpretacijska ploča o samom središtu Istre te je obnovljena postojeća ljuljačka.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater