PAZIN

Gradonačelnik primio najuspješnije učenike gradskih škola: PONOS SVOJIH ŠKOLA, GRADA I SVIH RODITELJA

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Ovako veliki broj uspješnih učenika rezultat je dodatnog rada i zalaganja, ponajprije samih učenika, ali njihovih mentora i obitelji, rekao je Krulčić, dodajući kako su svi ovdje okupljeni ponos svojih škola, grada i svojih roditelja

 

U povodu završetka školske godine pazinski gradonačelnik Renato Krulčić upriličio je prijem za učenike pazinskih škola i njihove mentore koji su ostvarili zapažen uspjeh na državnim natjecanjima iz sustava Agencije za odgoj i obrazovanje. Pozdravljajući učenike Osnovne škole Vladimira Nazora, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile i Pazinskog kolegija klasične gimnazije izrazio je zadovoljstvo što su pazinski učenici ove godine ostvarili rekordne rezultate.

Novac za školstvo

To je 114 nastupa na natjecanjima na državnoj razini, osim njima, kao natjecateljima, zahvalio je i njihovim mentorima koji su ih pripremali i pratili na natjecanjima.

Ovako veliki broj uspješnih učenika rezultat je dodatnog rada i zalaganja, ponajprije samih učenika, ali njihovih mentora i obitelji, rekao je Krulčić, dodajući kako su svi ovdje okupljeni ponos svojih škola, grada i svojih roditelja. Napomenuo je kako je Grad Pazin u svojoj Strategiji razvoja od 2015. do 2020. definirao poboljšanje uvjeta i kvalitete u sustavu odgoja i obrazovanja na svim razinama, od predškolskog do visokog školstva. Podsjetio je kako Grad Pazin učenicima i studentima sa svog područja pomaže kroz sustav stipendiranja, tako trenutno stipendira 51 studenta i 12 učenika srednjih škola, a uz to znatna sredstva ulaže u unapređenje uvjeta odgoja i obrazovanja.

Tako je u proračunu za ovu godinu, za te je namjene planirano 33,1 milijun kuna, odnosno 73 posto svih izdvajanja u okviru društvenih djelatnosti, po čemu je Grad Pazin u vrhu u Republici Hrvatskoj. Na kraju je gradonačelnik Krulčić svima nagrađenima i njihovim mentorima čestitao na postignutim rezultatima i zaželio im da se tijekom ljeta dobro odmore.

Slijede upisi

Osmašima je zaželio da se upišu u željene srednje škole, a maturantima na željene fakultete i da u životu budu uspješni kao i u školi. Nakon što su primili prigodne poklone u ime učenika na prijemu je zahvalio Pierre Giovanni Bibalo, učenik Pazinskog kolegija klasične gimnazije, koji je osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, a u ime mentora njegova mentorica prof. Sandra Sloković

U popratnom programu sudjelovali su učenici Pazinskog kolegija klasične gimnazije pjesmom "Hold Back the River" s kojom su osvojili treće mjesto na regionalnoj Domijadi, Marija Brajković, učenica područne škole Tvriž, Osnovne škole Vladimira Nazora recitirala je pjesmu "Ustani Tone" Zdravka Brajkovića, a za kraj je Školski bend Osnovne škole Vladimira Nazora izveo pjesmu "Zaljubila sam se".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom