PAZIN

Na državnim natjecanjima visoke rezultate postiglo 113 učenika


Grad Pazin definirao je svoje prioritete u Strategiji razvoja za razdoblje 2015. - 2020., a među njima je i "Poboljšanje uvjeta i kvalitete u sustavu odgoja i obrazovanja" na svim razinama, od predškolskog odgoja do visokog školstva

Tradicionalnim prijemom gradonačelnika za učenike pazinskih škola koji su postigli zapažene rezultate na državnim natjecanjima iz sustava Agencije za odgoj i obrazovanje okončana je u Pazinu još jedna uspješna školska godina. U odsutnosti pazinskog gradonačelnika Renata Krulčića prijemu je prisustvovala njegova zamjenica Mirjana Galant koja je čestitala svim učenicima koji su se plasirali na državna natjecanja, a posebno njihovim mentorima koji su po nebojeni put pokazali svoju stručnost, ali i kvalitetu obrazovanja po kojem su već tradicionalno poznate sve pazinske škole.

Nastavak trenda dobrih rezultata

- Ove je godine na državnim natjecanjima visoke rezultate postiglo 113 učenika s 23 mentora. Nikad toliko, rekla je Galant. To je, dodala je, nastavak dobrih rezultata vidljivih iz godine u godinu, a to govori o kvaliteti dodatnog rada i zalaganja samih učenika, njihovih mentora, ali i obitelji. Grad Pazin definirao je svoje prioritete u Strategiji razvoja za razdoblje 2015. - 2020., a među njima je i "Poboljšanje uvjeta i kvalitete u sustavu odgoja i obrazovanja" na svim razinama od predškolskog odgoja do visokog školstva. Stoga, rekla je Galant, smatramo da je važno istaknuti uspjehe naših učenika i mentora koji predstavljaju samu krunu jednog kontinuiranog i kvalitetnog rada prosvjetnih djelatnika od predškolskih do srednjoškolskih ustanova, koje obrazuju ljude pred kojima su veliki izazovi. Grad Pazin učenicima i studentima sa svog područja olakšava školovanje stipendiranjem, tako se trenutno iz gradskog proračuna stipendira 15 učenika srednjih škola i 48 studenata, a za odgoj i obrazovanje iz gradskog je proračuna u 2017. godini izdvojeno 24,29 milijuna kuna po čemu je Grad Pazin lani bio na trećem mjestu u Republici Hrvatskoj.

Zabava i ples za kraj druženja

Nakon što su uspješnim učenicima Osnovne škole Vladimira Nazora, Pazinskog kolegija - klasične gimnazije i Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile uručeni prigodni pokloni na kojima je najprije u ime učenika zahvalila Katarina Mišetić, učenica sedmog razreda osnovne škola, a potom u ime mentora prof. Daliborka Tojčić, uslijedio je zabavni program. U tom dijelu programa nastupio je pjevački zbor Osnovne škole Vladimira Nazora s pjesmom "Rock My Soul". Učenica iste škole Nina Brajković nastupila je s monologom "Darcy" Laure Dorcill. Zatim je nastupila Anea Jurcola s recitacijom "Govori istinu ljudima", Ema Gortan, Karlo Kresina, Lucas Ujčić i Ines Perčić izveli su pjesmu "Tragom tvojih tragova", a Luka Brajuha odsvirao je na harmonici skladbu Pertije Makonena "Etida". Svečanost je zaključio zbor Pazinskog kolegija - klasične gimnazije pjesmom "Lost On You". (Mirjan RIMANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini