PAZIN

Prijem kod gradonačelnika Renata Krulčića: UČENICI IZ ITALIJE, BELGIJE I DANSKE U PAZINU

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
(M. RIMANIĆ)

(M. RIMANIĆ)


Cilj projekta je prepoznati i uočavati interkulturne razlike i sličnosti među vršnjacima iz europskih zemalja te potaknuti učenike na razvijanje kompetencija za samostalno učenje, a ostale sudionike projekta na cjeloživotno usavršavanje

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić upriličio je prijem za učeničke Salezijanske gimnazije Don Bosco iz Verone, Sint-Dimpnacollege iz Geela u Belgiji i Niels Brock Copenhagen Business College iz Kopenhagena u Danskoj. Srednjoškolci iz Italije, Belgije i Danske u Pazinu borave u sklopu učeničke razmjene Pazinskog kolegija - klasične gimnazije "Welcome Europe" koji je usmjeren na poticanje učenika na sudjelovanju u različitim oblicima aktivnosti tijekom, ali i izvan nastave, pri čemu aktivno primjenjuju i usavršavaju svoje znanje stranih jezika.

Welcome Europe

Cilj projekta je prepoznati i uočavati interkulturne razlike i sličnosti među vršnjacima iz europskih zemalja te potaknuti učenike na razvijanje kompetencija za samostalno učenje, a ostale sudionike projekta na cjeloživotno usavršavanje. Ovom je prethodio je posjet učenika Pazinskog kolegija Institutu Don Bosco u Veroni, Sint-Dimpnacollege u Geelu i Niels Brock Business Collegegu u Kopenhagenu.

Rad na projektu "Welcome Europe" u Pazinskom kolegiju započeo je međusobnim predstavljanjem sudionika, a nastavlja se radom na projektnim zadacima o tradicijskim igrama, pjesmama, plesovima i kulinarskim obilježjima Istre i zavičaja ostalih sudionika. Stoga će domaćini, Pazinski kolegij, organizirati posjet lokalitetima s glagoljičkim sadržajima i freskama, a sudionici u projektu sudjelovat će u interaktivnoj radionici o etno-glazbi. Na kraju će sudionici u projektu završnim predstavljanjem i priredbom predstaviti rad na projektu.

O prirodi i prometu

Gradonačelnik Krulčuć predstavio je učenicima iz Italije, Belgije i Danske obrazovanje u Pazinu, od predškolske dobi do dvije srednje škole i veleučilišta. Govorio je o kulturnoj baštini istaknuvši kaštel i župnu crkvu sv. Nikole s freskama, govorio je o prirodnim znamenitostima Pazinskoj jami i Pazinskom potoku, o tradicijskoj gastronomiji i pazinskom cukerančiću, a na kraju im je predstavio poslovne zone.

Učenike ja zanimala priroda u okolici Pazina, što se studira na Veleučilištu, prometna povezanost grada s drugim mjestima te kakav je život u Pazinu u odnosi na Zagreb. Nakon susreta s gradonačelnikom gosti su krenuli u obilazak grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater