Tradicija i glamur na "Božiću s mora"

Novi koncept Adventa u Rovinju logični je iskorak u produžavanju sezone

| Autor: Glas Istre
Advent u Rovinju

Advent u Rovinju


Šampion hrvatskog turizma, pitoreskni Rovinj, biser je adventa kojeg će mnogi tek otkriti, a ove godine svoje blagdanske čari prezentira kroz tri potpuno drugačija doživljaja, na tri jedinstvene lokacije. Svi oni koji žele iskusiti Advent u Rovinju mogu to svakodnevno učiniti do 8. siječnja 2023. godine.

Advent u RovinjuAdvent u Rovinju

Tradicionalni dio nalazi se ispred crkve sv. Eufemije, gdje su postavljene ručno izrađene jaslice u prirodnoj veličini. Svojevrsni spoj tradicije i modernosti posjetitelje očekuje na glavnom gradskom trgu, na kojemu će se za atmosferu pobrinuti brojni bendovi, a za tradicijski ugođaj izlagači autohtonih proizvoda. Treća lokacija, šetalište Lungomare Plaza podno hotela Grand Park, jedna je od rijetkih modernih adventskih lokacija u Hrvatskoj, što ju čini doista posebnim iskustvom. Pogled na more upotpunit će atraktivan zabavni program, DJ-i i vrhunski istarski specijaliteti od kvalitetnih lokalnih namirnica, poput tartufa, maslinovog ulja, pršuta i sireva, a uz jela će se posluživati i brojna nagrađivana vina te pjenušci.

Posebna atrakcija – okićena batana i brojne barke

Iako ih obično vežemo isključivo uz ribarenje, Rovinj je svoje barke u luci odlučio učiniti božićnom atrakcijom. Okićene svjetlećim božićnim dekoracijama s potpisom poznatog slikara i dizajnera Saše Šekoranje, rovinjske brodice oduševljavaju turiste i pružaju potpuno novi blagdanski doživljaj.

Advent u RovinjuAdvent u Rovinju

Rovinj se potrudio dovesti i brojna poznata glazbena imena, među kojima se izdvajaju Vatra, Alen Vitasović, Opća opasnost, Le Monde, Night Express, dok će na Staru godinu okupljene zabavljati Tony Cetinski i Atomsko sklonište. Novogodišnji doček dodatno će obogatiti spektakularni laser show točno u ponoć. Dnevnu blagdansku atmosferu na šetalištu Lungomare Plaza vikendima će zagrijavati DJ-i te plesne i glazbene skupine.

Uz sve navedeno ne treba zanemariti niti bogati sadržaj za najmlađe posjetitelje. Uz jaslice ispred crkve sv. Eufemije posebno će ih oduševiti klizalište u centru grada. Bogat zabavno – animacijski program za djecu održavat će se i u igraonici pored restorana Primi Terreni, na šetalištu Lungomare Plaza.

Rovinjski hoteli u novom ruhu i s posebnom božićnom ponudom jela

Posebne božićne dekoracije poznatih rovinjskih hotela i restorana također su atrakcija za posjetitelje. Moderni i jedinstveni ukrasi u hotelima Maistre – Grand Park Hotelu Rovinj, Hotelu Lone i Hotelu Adriatic – udahnuli su im novi duh Božića, a iz Turističke zajednice grada Rovinja – Rovingo dodaju da „moderni ukrasi, jednostavnost i minimalizam svojom efektnošću privlače poglede, ali ostavljaju dovoljno prostora da u fokusu bude poznati rovinjski pogled na more, koje zimi zna biti posebno dojmljivo – valovito, nepredvidivo i posebne plave boje“.

Advent u RovinjuAdvent u Rovinju

Osim instalacija unutar poznatih hotela, božićnom ugođaju doprinijet će i gastro ponuda koja uključuje unikatnu ponudu toplih koktela, čajeva, tradicionalnih božićnih kolača i keksića te kreativnih božićnih menija. Ni u ovom segmentu Rovinj nije zaboravio na ljubitelje novog i modernog, pa će po uzoru na venecijanske barove Rovinj ponuditi božićne chicettije i fine dining. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater