U NEDJELJU U ROJCU

VIVA LA POLA! Legende punka Paraf pred publikom u najjačoj postavi

Paraf bi svoj jednosatni nastup trebao započeti u 23.35, a uz njih zasvirat će redom Razor u 20 sati, Freaktion u 20.45, Pokret otpora u 21.40, Keops u 22.35, Debeli Precjednik u 00.50 te Krešo i Kisele Kiše od 1.50 do 2.30

| Autor: Mladen RADIĆ
Paraf (Snimio Nikica Petković)

Paraf (Snimio Nikica Petković)


Festival Viva La Pola! vraća se na scenu u svom 18. izdanju i to u nedjelju, ovaj put u dvorištu Rojca kod kluba Kotač. Ovaj put zvijezde festivala su riječki Paraf. Oni su 1976. započeli punk revoluciju na ovim prostorima, donijevši novi zvuk, stvorivši generacijske himne kao što su "Moj život je novi val", "Narodna pjesma" i dr. Ponovno aktivirani, u Pulu dolaze s članovima iz obje postave tako da će se u nedjelju navečer na scenu popeti Deni Šesnić, Raul Varljen, Iva Močibob, Pavica Čarijan, Zdravko Čabrijan, Vlado Simcich Vava, Alen Tibljaš i Valter Kocijančić. Oni bi svoj jednosatni nastup trebali započeti u 23.35, a osim njih svirat će redom Razor u 20 sati, Freaktion u 20.45, Pokret otpora u 21.40, Keops u 22.35, Debeli Precjednik u 00.50 te Krešo i Kisele Kiše koji bi trebali svirati zadnji, od 1.50 do 02.30.

Hardcore, punk rock, metal…

Debeli Precjednik su legende melodičnog hardcorea i punka iz Osijeka koji su odsvirali više od 500 koncerata, iza sebe imaju četiri europske turneje, a nastupali su s veličinama kao što su SNFU, NOFX, Jello Biafra, Lagwagon i dr.

Keops dolaze iz Rijeke, a njihov stil opisuje se kao heavy, thrash, groove uz suvremeni pristup tako da će na svoje doći i metalci. Keops postoji od kasnih devedesetih, ove će godine objaviti album "Road to Perdition".

Još jedan riječki bend koji će nastupiti u nedjelju su Krešo i Kisele Kiše iz Rijeke koji se odlikuje dinamičnošću, punk rock izričajem oplemenjenim brass sekcijom te izravnim tekstovima koji otvoreno progovaraju o mnogim temama današnjeg vremena.

Alter rock, blues, hard rock

Pokret otpora je punk rock sastav koji dolazi s pulske scene, jedne od najproduktivnijih na ovim prostorima. Igor, Wolgy i Božo su kultna imena pulske scene (K 15, Frontalni udar i dr.) a Pokret otpora je nastavak u razvijanju novih ideja.

Freaktion je četveročlani pulski alter rock sastav koji postoji od 2018. godine i već su dobro poznati na lokalnoj sceni, ali imali su tu priliku nastupiti i na prestižnom InMusicu.

Tu je Razor, još jedan mladi pulski bend. Krenuvši u kolovozu prošle godine svoje gušte iskazali su sklonošću prema blues, hard rock glazbi uz uzore kao što su Majke i Atomsko sklonište, a osim obrada rade i na vlastitim stvarima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini