Open season fest

FOTO/Uz vječne hitove na pulskom Kaštelu nastupili legendarni bend Denis & Denis i Ida Prester & Lollobrigida

| Autor: Doria Mohorović


Vječni hitovi poput "Program tvog kompjutera", "Soba 23" i "Ja sam lažljiva" riječkog electro pop dueta Denis & Denis odjekivali su u subotu navečer pulskim Kaštelom u sklopu trećeg izdanja festivala Open Season Fest. Zajedno s rasplesanom Marinom Perazić i Davorom Toljom koji čine originalan sastav legendarnog benda, pulska je publika nakon trideset godina, otkako su ovdje posljednji put nastupili, uglas pjevala njihove popularne klasike iz osamdesetih.

"Prvi smo donijeli kompjuter u domove vaših roditelja", poručila je Penezić mladoj publici prije no što je uz Davora Tolju, autora skladbi, maestralno izvela posljednji hit. U odličnoj su atmosferi publiku nastavili uveseljavati Ida Prester & Lollobrigida. "Trinaest godina nismo svirali u Puli, hoćemo li nadoknaditi sve večeras" - upitala je okupljene jedinstvena artistica. Nakon što je energično izvela neke od najvećih hitova Lollobrigide, otpjevala je i nezaobilazan "Dodir", "Kvar" i "Minutu" iz svog samostalnog opusa.

No, tek je tada uslijedio spektakl - na pozornicu je Ida Prester pozvala desetero ljudi iz publike, a potom i Marinu Perazić, pa su svi zajedno još jednom, ovoga puta najglasnije i najrasplesanije, izveli "Program tvog kompjutera".
Pravo je iznenađenje bio i nastup zagrebačkog benda ABOP (After je bolji od partija), električnog glazbeno vizualnog sastava koji u svojim nastupima na izuzetan, pomalo avangardan način, povezuje elektronsku glazbu i live koncerte. Uz atraktivne svjetlosne projekcije koje su dopirale s pozornice pulskog Kaštela, okupljeni su publiku osvojili i zvukom kojeg sinergično proizvode Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental) na setu bubnjeva, basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries) te Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) i Bogumil Kulaga na sintisajzerima.

Za nastavak zabave zadužen je bio Teddy Lee, lokalni DJ poznat po širokom spektru selekcije glazbe.
Spomenuti festival, koji se održava se u organizaciji Marijana Quarante i Incognito Agency, u petak je vrhunskim nastupom otvorio trio Vlatka Stefanovskog, a drugi festivalski blok na programu je 10. lipnja kada nastupa Massimo te dan nakon, 11. lipnja, kada će se na pozornicu popeti Hladno pivo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater