PONOVNO NAPUNILA PULSKI KAŠTEL

AMIRA MEDUNJANIN: Iskrena energija i puno srce - čežnje

| Autor: Zoran ANGELESKI
(Zoran ANGELESKI)

Posebno su dobro zvučale "Moj dilbere" i dirljiva "Sejdefu majka buđaše". Šteta što je pjevačica povremeno kratkim upadicama, iako duhovitim, prekidala emotivnu povezanost publike s magičnošću skladbe * Odlično je zvučala Amirina interpretacija prekrasne pjesme Bijelog dugmeta "Pristao sam bit ću sve što hoće"

Dojmljive boje, raspona i kontrole glasa, tim više jer ju je ovaj put pratio 'samo' Bojan Zulfikarpašić na klavijaturama, iznimno dobro raspoložena Amira Medunjanin pokazala je za dvosatna nastupa na dobro popunjenom pulskom Kaštelu svu snagu, ali i senzualnost sevdalinke.

Sugestivno

Da ta primarno bosanska narodna pjesma čežnje, ljubavnog žara i ljubavnog jada nije, kako ističe, 'narodnjak' već puno više - pet stoljeća duga tradicija više naroda, zaostavština predaka - Amira i njen sjajni suradnik pijanist Bojan posebno su ilustrirali, iako u skraćenoj verziji, u iznimno sugestivnoj izvedbi jedne od najtužnijih sevdalinki "Moj dilbere", a odmah zatim i u dirljivoj "Sejdefu majka buđaše".

Šteta što je pjevačica povremeno kratkim upadicama, iako duhovitim, prekidala emotivnu povezanost publike s magičnošću skladbe. U potonjem kontekstu odlično je zvučala njena interpretacija prekrasne pjesme Bijelog dugmeta "Pristao sam bit ću sve što hoće".

U bisu, međutim, nije sjeckala čuvenu "Eminu" (kaže pjevačica: "Ne može se ta pjesma sjeći"), a prethodno ni pjesmu Tome Zdravkovića "Umoran sam od života", koja se nalazi na svježe objavljenom albumu "For Him and Her", posvećenog Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić.

Nadahnuto

U mnogim pjesmama pratila ju je publika, tako i u "Omere beže", za koju je Amira rekla da ju je, pored Nade Mamule, najbolje otpjevala Josipa Lisac; čija je izvedba, usput, dostupna na youtubeu.

Premda bez punog sastava ili orkestra, Amira Medunjanin udovoljila je željama iz publike te, uz spomenute "Eminu" i "Sejdefu", nadahnuto otpjevala i pjesmu Jadranke Stojaković "Što te nema", a nije izostala ni Štulićeva "Ako znaš bilo što", koju Amira Medunjanin smatra ponajboljom pjesmom Azre.

Bojan Zulfikarpašić iznimno je cijenjen srpsko-francuski jazz pijanist, skladatelj i producent. Klavir svira od svoje pete godine, a prvi su mu uzori bili Keith Jarrett, Herbie Hancock, Chick Corea... Uz Amiru, koproducent je njenog novog albuma.

Uoči svog samostalnog koncerta pretprošle jeseni u Banja Luci Bojan Zulfikarpašić je kazao: "Publika može očekivati dobru muziku i iskrenu energiju. Kad sviram solo koncerte linija komunikacije između mene i publike je vrlo direktna. Drugih članova benda nema. U stvari ima, zove se tišina".

Preksinoć je na Kaštelu ispred bila Amira. Dobra muzika i iskrena energija kao da su udvostručeni. Amira je na koncu poručila publici: "Hvala vam, duša mi je puna".


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini