THE PLAYER

STJEPAN HAUSER objavio novi solo album u neočekivanom stilu za njega, ali opet u virtuoznom izvođenju 

| Autor: Mladan Radić
Stjepan Hauser

Stjepan Hauser


Stjepan Hauser objavio je dugoiščekivani solo album „The Player" (Sony Masterworks/Menart) čiji je izlazak proslavio i objavom novog spota za dobro poznati Shakirin hit „Waka Waka"!

Ovaj svjetski popularan hrvatski violončelist na novom albumu donosi svoju blistavu virtuoznost u svijet latino popa i jazza, otkrivajući nove dimenzije izvanredne muzikalnosti koju je izvorno pokazao s 2Cellos. Hauser će u nadolazećim tjednima otkriti još uzbudljivih najava vezanih uz izlazak albuma.

Ovaj put Stjepan se odmaknuo od stila njegovog solo debija „Classic" iz 2020., koji je bio broj 1 na Billboardovoj ljestvici tradicionalnih klasičnih albuma.

"Budući da se danas toliko glazbe stvara umjetno, želio sam istaknuti prave glazbenike stvarajući jedinstveni zvuk koji svakoj pjesmi donosi nešto novo," kaže Hauser. U tu svrhu, je oblikovao raskošne aranžmane albuma uz pomoć producenta Stevena Mercurija (dirigenta/skladatelja koji je također radio s Lucianom Pavarottijem, Chickom Coreaom, Andreom Bocellijem i Stingom) i angažirao slavni Češki nacionalni simfonijski orkestar za svaku pjesmu.

Zadivljujuća suradnja se pokazuje u pjesmu „Waka Waka", na posljednjoj pjesmu s albuma za koju je Hauser danas objavio plesni i šareni spot. U razigranom spotu se pojavljuje zbor „Bongi Duma" koji se pojavljuje u Disneyjevom filmu „Lion King".

"S 'Waka Waka' sam želio spojiti kulture iz cijelog svijeta u jednu pjesmu," kaže HAUSER. "Ima toliko različitih utjecaja, a zbor dodaje toliko duha – bio je to nevjerojatan trenutak ljubavi i jedinstva i apsolutne radosti", kaže Hauser koji je s albuma već objavio spotove „Quizás, Quizás, Quizás", na kojoj je ugostio američku violinisticu Caroline Campbell i "Livin' la Vida Loca".

Na krilima desetogodišnje karijere s 2Cellos, Hauser je počeo novu eru kao solo umjetnik, a koristeći inovativni glazbeni stil i neodoljivu karizmu, fanovima diljem svijeta donosi novi val glazbe na violončelu.

Cijenjen u cijelom svijetu zbog svog zadivljujućeg nastupa uživo, Stjepan je već izašao na pozornicu u više od 40 zemalja diljem svijeta (uključujući povijesne prostore kao što su Radio City Music Hall u New Yorku i Royal Albert Hall u Londonu) te je nastupao uz izvođače kao što su Andrea Bocelli, Red Hot Chili Peppers i Elton John. Nastupio je i na ovogodišnjem 79. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, otvarajući finalnu večer dodjele nagrada, a nastupio je čak i u Vatikanu. Ostali nastupi uključuju širok raspon TV emisija kao što su: The Bachelorette, Today Show, Good Morning America, Ellen, The Late Show sa Stephenom Colbertom, CNN en Español, kao i sportski prijenosi poput NFL-a i UEFA-e.

Prošlog mjeseca je debitirao izvedbom nedavnog singla "Let's Get Loud" za popularnu video seriju The Grammy "ReImagined At-Home".

"Violončelo ima univerzalni jezik koji svatko može razumjeti. Želim stvarati glazbu koja nas sve okuplja kako bismo proslavili dar glazbe i začin života!", kaže Hauser kojeg će biti priliku uživo vidjeti na koncertu 2Cellos u zagrebačkoj Areni 19. rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini