STJEPAN HAUSER

Dane u izolaciji uljepšava nam novim spotovima s albuma Classic: Misteriozni Hauser u novom spotu "Caruso"


Režiju ovog emotivnog spota koji je sniman u kamenolomu na Marleri u Ližnjanu potpisuje sjajna MedVid produkcija i Igor Burlović

Netom prije nego što je svijetom zavladala globalna pošast zvana koronavirus, Stjepan Hauser snimio je spot u kojem ovog puta izvodi prelijepu baladu talijanskog kantautora Lucia Dalle "Caruso".

Emotivan spot

Stjepan je još jednom pokazao što sve može i zna izvesti na violončelu, a režiju ovog emotivnog spota koji je sniman u kamenolomu na Marleri u Ližnjanu potpisuje sjajna MedVid produkcija i Igor Burlović. U spotu ovoga puta ne vidimo orkestar, već samo Hausera i misterioznu ženu. Spot prikazuje proslavljenog čelista u zamračenoj napuštenoj prostoriji kako pati za bivšom ljubavi u maestralnoj čelističkoj izvedbi.

- Oduvijek sam osjećao da "Caruso" ima osjećaj sjete isprepleten s jednom od najsavršenijih melodija. Želio sam to prenijeti u spot: osjećaj gubitka, osjećaj čežnje, ali i osjećaj nade. Nažalost, svi trenutačno osjećamo gubitak i za neke od nas su ovo najteža vremena. Slušajte glazbu i osjetite nadu. Bit će bolje i jednom ćemo opet biti zajedno. Čuvajte se prijatelji, poručuje Hauser koji će u narednim tjednima nastaviti objavljivati još nekoliko spotova za pjesme s hvaljenog solo prvijenca "Classic".

Posveta

Zanimljivo je da je pjesmu "Caruso" posvećenu tenoru Enricu Carusu, Lucio Dalla napisao i komponirao 1986., iste godine kada je rođen Stjepan Hauser. U intervjuu za Il Corriere della Sera Dalla je objasnio kako je nastao ovaj sada već klasik. Naime, talijanski je glazbenik u Sorrentu jednom prilikom boravio u istoj hotelskoj sobi u kojoj je bio Caruso pred smrt. Tom prilikom vlasnik hotela pričao mu je o posljednjim Carusovim danima i to je Dallu inspiriralo da napiše pjesmu, koja u izvođenju proslavljenog čelista pruža snoviti odmak od svakodnevnice i opuštanje kakvo nam je potrebno u ovim turbulentnim vremenima.

Link za spot je www.youtube.com/watch?v=H7uakHWdSr4.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater