Svjetski poznati pulski glazbenik spreman za Božić

POGLEDAJTE VIDEO / Spotom za "Amazing Grace" HAUSER najavljuje album "Christmas"

| Autor: Mladen Radić
Stjepan Hauser (Foto: Promo)

Stjepan Hauser (Foto: Promo)


Svjetski poznati hrvatski virtuoz na violončelu, HAUSER, sprema se za ovogodišnje blagdane objavom svog prvog božićnog albuma pod nazivom "Christmas". Za ovaj album Stjepan Hauser je preradio 14 svima poznatih božićnih melodija iz različitih dijelova svijeta uz pratnju orkestra i zbora. Odabrani božićni klasici koji su se našli na albumu među ostalima uključuju i američku "Amazing Grace" te Mozartovu svetu ariju »Laudate Dominum«.

Vodeći singl albuma "Amazing Grace" prate spektakularni vizuali koji prikazuju dinamičnog violončelista u njegovom jedinstvenom izvođenju. Spot za ovu pjesmu sniman je u zagrebačkom Francuskom paviljonu. Iza spota stoji produkcijski dvojac Sestrice – producentica Ana Badurina i redatelj Luka Sepčić.

Stjepan će također započeti svoju prvu solo turneju krajem rujna, koja će uključivati i koncerte u Beogradu 24. listopada i Zagrebu 25. listopada. Za svoj prvi božićni album se također inspirirao svojom ljubavlju prema izvođačima kao što su Frank Sinatra, Dean Martin, Bing Crosby i Elvis Presley te je izabrao četiri ikonične američke božićne pop pjesme iz sredine 20. stoljeća da upotpuni kolekciju - "White Christmas", "The Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire)", "Have Yourself a Merry Little Christmas" i "I’ll Be Home for Christmas".

"Mislim da će ljudi biti iznenađeni kad čuju svoju omiljenu božićnu pjesmu u ovom romantičnom, ‘holivudskom’ stilu. Želio sam da ovaj album bude ugodno glazbeno iskustvo, u kojoj god prilici ga slušali", poručio je Stjepan. CD izdanje albuma sadržavat će poseban božićni ukras i video poruku kao jedinstveni božićni poklon, a album će biti dostupan od 27. listopada. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater