NOVI FESTIVAL

REGIONALNE ZVIJEZDE NASTUPAJU U KAMENOLOMU MONTRAKER: "U zagrljaju glazbe, kamena i mora" od danas u Vrsaru

Festival je večeras otvorila gitaristička legenda Vlatko Stefanovski, u petak u Montraker stiže kraljica sevdaha Amira Medunjanin. U subotu nastupa Perpetuum Jazzile, a festival će u kamenolomu u nedjelju zatvoriti trenutno jedan od najvećih muških vokala u regiji - Massimo

| Autor: Mladen RADIĆ
Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski


Četiri glazbene regionalne ikone - Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo spremaju se za spektakl u Vrsaru. Novi festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora" održat će se od večeras do nedjelje u kamenolomu Montraker u 20 sati.

Prvi put u Vrsaru

Festival je večeras otvorila gitaristička legenda Vlatko Stefanovski koji nam je prije koncerta rekao da se posebno veseli dolasku u Istru i ističe: "Na Jadranu sam obišao gotovo sve otoke i cijelu obalu, ali nikada nisam svirao u Vrsaru. Radujem se što ću imati priliku nastupiti u kamenolomu Montraker i siguran sam da ćemo imati odličnu atmosferu i da ćemo biti posebno inspirirani da pripremimo koncert za pamćenje", rekao je Stefanovski koji ima dugogodišnju uspješnu karijeru kao član grupe Leb i sol te kao samostalni glazbenik. Virtuoz na gitari poznat je po svojoj mješavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i suvremenog rocka. Stefanovski je povezan sa brojnim umjetnicima diljem svijeta, a među njima su velikani kao Allan Holdsworth i John McLaughlin.

Foto

U petak u Montraker stiže kraljica sevdaha Amira Medunjanin kojoj je ovo također prvi nastup u Vrsaru i, kaže, voljela bi se predstaviti publici na najbolji mogući način.

"U Vrsaru ćemo nastupiti kao trio sa Zoranom Majstorovićem na gitari i udu i Bojanom Skočilićem na kontrabasu. A mislim da će biti interesantno. Imamo zajednički program koji smo pripremili, mada ne znam kako će publika reagirati. S obzirom kako to ide na našim nastupima, sve se može promijeniti ovisno o raspoloženju ljudi. I da, pošto nam je prvi put, mislim da će nastup trajati malo duže nego što je to uobičajeno", otkrila je Amira Medunjanin.

Foto

Na vrsarsku pozornicu u kamenolomu Montreaker u subotu 25. rujna popeti će se Perpetuum Jazzile, jedna od najpoznatijih i najspektakularnijih vokalnih grupa na svijetu. Njihov bogati repertoar sastoji se od hitova slavnih glazbenika kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih.

Zanimljiva lokacija

Festival u kamenolomu će u nedjelju zatvoriti trenutno jedan od najvećih muških vokala u regiji - Massimo. Nakon hitova "Mali krug velikih ljudi" i aktualnog singla "Putujemo i kad stojimo" Massimo ne može dočekati priliku da stane pred svoju publiku i zapjeva te i druge pjesme iz svog bogatog repertoara.

Foto

"Uvijek tvrdim da se pjesme potvrđuju na terenu. To nam je prošle godine, nažalost, bilo nemoguće, pa me iznimno veseli svaka prilika da uživo otpjevam nove singlove", rekao je Massimo uoči nastupa u Vrsaru i dodao: "Imao sam sreću da sam ovo ljeto dosta svirao i posebno me veseli činjenica da ćemo se s ljetom pozdraviti na ovako jedinstvenoj lokaciji - kamenolomu Montraker u predivnom Vrsaru. Zaista se skupilo impozantno društvo na ovom festivalu i s nestrpljenjem čekam dolazak na ovu zanimljivu lokaciju".

Ulaznice za koncert mogu se pronaći u sustavima Eventim, Entrio i Mojekarte.hr, a uz kupljenu ulaznicu, treba priložiti COVID potvrdu u elektronskom ili pisanom obliku. Na ulazu će se obavljati i nužno brzo antigensko testiranje, o trošku organizatora (besplatno za posjetitelje).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of