Objavljene nominacije

PORIN: Tamara Obrovac Transadriatic Quartet, Bruno Krajcar te Jažulice i Frndalice među nominiranima

| Autor: Mladen RADIĆ


Tamara Obrovac i njen Transadriatic Quartet imaju tri nominacije: za najbolji album jazz glazbe nominiran je njihov album "Transadriaticum", kao najbolja skladba jazz glazbe pjesma "Suza sjajna", a za najbolju izvedbu jazz glazbe pjesmu "Galiotova pesan" *   Bruno Krajcar nominiran je za najbolji album etno glazbe za "Made in Istria", a za najbolji album folklorne glazbe nominiran je "Na verh gore – bugarenje iz Ćićarije" vokalnih skupina Jažulice i Frndalice iz Lanišća, a Bruno Krajcar je producent tog albuma

Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolute Loungeu objavljene su nominacije za 27. izdanje Glazbene nagrade Porin koje će biti dodijeljene 27. ožujka u Centru Zamet u Rijeci.

Bruno Krajcar

Pet nominacija stiglo je u Istru, a nominirani su Tamara Obrovac i Transadriatic Quartet, Bruno Krajcar te vokalne skupine Jažulice i Frndalice iz Lanišća. Tamara Obrovac Transadriatic Quartet nominiran je u tri kategorije - za najbolji album jazz glazbe   nominiran je njihov album "Transadriaticum", za najbolju skladbu jazz glazbe pjesma "Suza sjajna" te za najbolju izvedbu jazz glazbe "Galiotova pesan". Bruno Krajcar nominiran je za najbolji album etno glazbe za "Made in Istria". Za najbolji album folklorne glazbe nominiran je "Na verh gore – bugarenje iz Ćićarije" vokalnih skupina Jažulice i Frndalice iz Lanišća, a Bruno Krajcar je producent tog albuma.

Najviše prijava za Pjesmu godine

Također, Istra, točnije Pula, zastupljena je na albumu Amire Medunjanin "Live at Arena" koji je snimljen upravo u pulskom amfiteatru na koncertu koji je održala pretprošlog ljeta u sklopu Backstage Live Pula festivala. "Live at Arena" tako je nominiran u kategoriji Najboljeg koncertnog albuma, a skladba "Što te nema" sa spomenutog albuma u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe.

Frndalice

Nekako smo se bili navikli da barem u jednoj kategoriji svake godine budu nominirani 2Cellos, no kako su oni na pauzi, prvi je solo album snimio Luka Šulić koji je nominiran u tri kategorije vezane za klasičnu glazbu.

Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite za Porina je biralo među 2400 prijava raspoređenih u 37 kategorija što je povećanje od gotovo 400 prijava u odnosu na prošlu godinu. Najviše prijava i ove godine pristiglo je za kategoriju Pjesma godine za koju su prijavljene 274 skladbe, a velik je interes i za kategoriju Album godine za koju je prijavljeno 112 albuma. Organizatori ističu povećanje od gotovo 20 posto u broju nakladnika u odnosu na prethodnu godinu, od čega je i dalje najveći broj onih nezavisnih.

Prema glasovima struke najviše nominacija osvojili su Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija s albumom "Live at Lisinski" i pjesmom "Iskra", Opća opasnost s albumom "Karta do prošlosti" te Nikola Vranić, poznatiji kao J.R. August s albumom "Dangerous Waters".

Album "Live at Lisinski" Urbana & 4 i Zagrebačke filharmonije nominiran je u kategorijama Najboljeg koncertnog albuma i Najbolje produkcije kojeg potpisuju producenti Ante Gelo i Goran Martinac, Najbolje snimke (Goran Martinac) te za Najbolje likovno oblikovanje koje potpisuje Tomislav Torjanac. Skladba "Sutra ćemo pričati" konkurira u kategoriji Najboljeg aranžmana koji potpisuje Ante Gelo, dok je pjesma "Iskra" koju potpisuje Damir Urban nominirana u kategoriji Pjesme godine te u kategoriji Najboljeg video broja kojeg potpisuju Milica Czerny Urban i Damir Urban.

Album "Karta do prošlosti" Opće opasnosti nominiran je u kategoriji Albuma godine, Najboljeg albuma rock glazbe i Najbolje produkcije koju potpisuje Branimir Jovanovac te Najbolje snimke (Branimir Jovanovac), dok je Opća opasnost nominirana i u kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom s istoimenom pjesmom.

J.R. August, Lu Jakelić ili Porto Morto

Album "Dangerous Waters" nominiran je u kategorijama Album godine i Najbolji album alternativne glazbe čiju produkciju potpisuje sam J.R. August, pjesma "Crucify me" koju on izvodi nominirana je u Najboljoj muškoj vokalnoj izvedbi te za Najbolji video broj čiju režiju potpisuje Filip Gržinčić.

Za album godine nominirani su J.R. August s albumom "Dangerous Waters", Psihomodo pop s albumom “Digitalno nebo", Chui s albumom "Iz kapetanovog dnevnika", Vanna s albumom "Izmiješane boje" i Opća opasnost s albumom "Karta do prošlosti".

U kategoriji Pjesma godine nominirane su "Digitalno nebo" autora Davora Gopca u izvedbi Psihomodo popa, "Iskra" autora Damira Urbana u izvedbi Urban & 4, "Lito umire" koju autorski potpisuju Josip Radić i Neno Belan koji je i izvođač pjesme, "Sva blaga ovog svijeta" koju autorski potpisuju Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić, a izvode Mia Dimšić i Marko Tolja te pjesma "Voli me" autorskog dvojca Tončija i Vjekoslave Huljić koju izvodi Petar Grašo.

U kategoriji za Najbolju žensku vokalnu izvedbu ove godine konkurira čak pet izvođačica, a one su Amira Medunjanin, Antonela Doko, Gabi Novak, Mia Dimšić i Nina Badrić. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu ove godine nominirani su Damir Kedžo, J.R. August i Marko Tolja.

Jažulice

U kategoriji Najbolji album zabavne glazbe nominacije su osvojili albumi "C'est la vie (Acoustic)" grupe Colonia, "Ćiribu ćiriba" Domenice te "Ljubav.com" Željka Krušlina i grupe Latino.

U kategoriji Najbolji album pop glazbe nominirani su Vanna s albumom "Izmiješane boje", Bang Bang s albumom "Mol. 2" i Aljoša Šerić s albumom "Što ćemo raditi do kraja života".

Album "Digitalno nebo" Psihomodo popa nominiran je u kategoriji Albuma godine i Najboljeg albuma rock glazbe čiju produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, dok je istoimena pjesma autora Davora Gopca nominirana u kategorijama Pjesme godine i Najboljeg video broja redatelja Radislava Jovanova Gonza.

Album "Iz kapetanovog dnevnika" producenta Tonija Starešinića nominiran je za Album godine, Najbolji album alternativne glazbe te za Najbolje likovno oblikovanje autora Dalibora Barića.

U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su J.R. August, Lu Jakelić i Porto Morto.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater