BEZ SPEKTAKULARNE POZORNICE

PORIN JE OVE GODINE VRLO POSEBAN: TRI PORINA ISTARSKIM GLAZBENICIMA - Tamari Obrovac za najbolju skladbu jazz glazbe, najbolji album folklorne glazbe je "Na verh gore – bugarenje iz Ćićarije" a najbolji album etno glazbe "Made in Istria" Bruna Krajcara

| Autor: Mladen RADIĆ
(Matej Grgić)

Veliki uspjeh na ovogodišnjem Porinu postigli su Urban & 4 sa suradnicima, a nagrađeni su u čak pet kategorija. Pjesma “Iskra” autora Damira Urbana osvojila je nagradu za pjesmu godine, a za izvedbu iste pjesme izvođači Urban & 4 osvajaju i Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom. Njihov album “Live at Lisinski”, koji su snimili sa Zagrebačkom filharmonijom, a čiji su producenti Ante Gelo i Goran Martinac osvaja Porin za najbolji koncertni album. Goran Martinac dobiva Porin za najbolju snimku istoimenog albuma.

Ante Gelo dobitnik je Porina za najbolji aranžman pjesme “Sutra ćemo pričati” s albuma “Urban&4 & Zagrebačka filharmonija live”, istoimenih izvođača.

Porin za novog izvođača godine osvaja glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August. Za album “Dangerous Waters”, čiji je i producent, J.R. August osvaja i Porin za album godine i najbolji album alternativne glazbe.

Bili su uspješni i istarski izvođači, pa su svi koji su bili nominirani, nešto i osvojili. Ove godine dodijeljene su dvije nagrade u kategoriji Najbolja skladba jazz glazbe pa je nagradu zaslužio Tamara Obrovac za skladbu “Suza sjajna” koju je izvela sa svojim Transadriatic quartetom kao i autor Branimir Gazdik za skladbu “Gifted” i Tamara Obrovac.

Za najbolji album folklorne glazbe nagrađen je album "Na verh gore – bugarenje iz Ćićarije" izvođača vokalne skupine Jažulice i Frndalice te producenta Brune Krajcara, koji za album “Made in Istria” osvaja i Porin za najbolji album etno glazbe.

Prvi put u dugačkoj povijesti najprestižnije hrvatske glazbene nagrade, dodjela se održala samo kao televizijska emisija na Hrvatskoj radioteleviziji. Posebno iznenađenje bili su glazbena diva Josipa Lisac te dirigent i skladatelj Tomislav Uhlik kojima je uručen Porin za životno djelo, a čak 17 izvođača izvelo je svoje hitove za koje su nominirani, s raznih lokacija.


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum