VEČERAS

Tko su dobitnici 27. hrvatske diskografske nagrade: DODJELA PORINA IZ HRT-ovog STUDIJA, A VEĆINA DOBITNIKA NA SKYPEU

| Autor: Mladen RADIĆ
Tamara Obrovac je nominirana (Danilo MEMEDOVIĆ)

Voditelji večerašnje dodjele Porina u Studiju 9 HRT-a, a koja će se temeljiti na skype vezama, bit će Iva Šulentić i Ivan Vukušić. Njima će se za vrijeme dodjele u studiju HRT-a, kao posebni gosti, pridružiti Josipa Lisac i dirigent i skladatelj Tomislav Uhlik, kojima će biti uručena nagrada za životno djelo

Dodjela 27. diskografske nagrade Porin održat će se večeras u 20.05 sati s prijenosom na Prvom programu HTV-a i na Drugom programu Hrvatskog radija. Poput drugih, tako su se i organizatori ove manifestacije morali prilagoditi novonastalim okolnostima te se nagrade neće dodijeliti uživo, već prvi put iz HRT-ovog studija. Prema najavi organizatora, iako će se dodjela Porina bazirati na skype vezama, bit će izvedeno čak 17 glazbenih brojeva.

Nagrade u 37 kategorija

Voditelji u Studiju 9 HRT-a bit će Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a njima će se za vrijeme dodjele u studiju HRT-a kao posebni gosti iznenađenja pridružiti Josipa Lisac i dirigent i skladatelj Tomislav Uhlik, kojima će biti uručena nagrada za životno djelo. Nagrade se dodjeljuju u 37 kategorija, uz sudionike i prezentere iz svih dijelova Hrvatske, nastupit će i najveća imena hrvatske glazbe. Najavljeni su: Amira Medunjanin, Antonela Doko, Chui, Damir Kedžo, Joe Kaplowitz, J.R. August, Lu Jakelić, Luka Šulić, Mia Dimšić, Marko Tolja, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, Petar Grašo, Porto Morto, Psihomodo pop, Urban & 4 i Vanna.

Najviše nominacija za ovogodišnji Porin imaju Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija s albumom "Live at Lisinski" i pjesmom "Iskra", zatim Opća opasnost s albumom "Karta do prošlosti" te Nikola Vranić - J.R. August s albumom "Dangerous Waters".

Album "Live at Lisinski" Urbana & 4 i Zagrebačke filharmonije nominiran je u kategorijama Najboljeg koncertnog albuma i Najbolje produkcije kojeg potpisuju producenti Ante Gelo i Goran Martinac, Najbolje snimke (Goran Martinac) te za Najbolje likovno oblikovanje koje potpisuje Tomislav Torjanac.

Skladba "Sutra ćemo pričati" konkurira u kategoriji Najboljeg aranžmana koji potpisuje Ante Gelo, dok je pjesma "Iskra" koju potpisuje Damir Urban nominirana u kategoriji Pjesme godine te u kategoriji Najboljeg video broja kojeg potpisuju Milica Czerny Urban i Urban.

Album "Karta do prošlosti" Opće opasnosti nominiran je u kategoriji Albuma godine, Najboljeg albuma rock glazbe i Najbolje produkcije koju potpisuje Branimir Jovanovac te Najbolje snimke (Branimir Jovanovac), dok je Opća opasnost nominirana i u kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom s istoimenom pjesmom.

Album "Dangerous Waters" nominiran je u kategorijama Album godine i Najbolji album alternativne glazbe čiju produkciju potpisuje sam J.R. August, pjesma "Crucify me" koju on izvodi nominirana je u Najboljoj muškoj vokalnoj izvedbi te za Najbolji video broj čiju režiju potpisuje Filip Gržinčić.

Istri pet nominacija

Od izvođača iz Istre za Porin su nominirani Tamara Obrovac i njen Transadriatic quartet, zatim vokalne skupine Jažulice i Frndalice te Bruno Krajcar.

Tamara Obrovac i Transadriatic quartet imaju tri nominacije i to za najbolji album jazz glazbe za "Transadriaticum" čiji je producent uz Tamaru i Bernard Mihalić, a nakladnik Umjetnička organizacija Transhistria Ensemble i Alessa Records. S tog albuma Tamara i Transadriatic quartet imaju nominaciju za Najbolju skladbu jazz glazbe "Suza sjajna" te Najbolju izvedbu jazz glazbe - "Galiotovu pesan".

Album "Na verh gore" vokalnih skupina Jažulice i Frndalice iz Lanišća nominiran je u kategoriji Najbolji album folklorne glazbe. Album je producirao Bruno Krajcar, a objavljen je u nakladi Općine Lanišće i Cantusa. Cantusa.

Bruno Krajcar je nomininiran za najbolji album etno glazbe "Made in Istria". Krajcar je izvođač i glazbeni producent svog albuma objavljenog u nakladi Aquarius Recordsa.

Oštra konkurencija

Inače, u svim je kategorijama oštra konkurencija. Tako su za album godine nominirani J.R. August s albumom "Dangerous Waters", Psihomodo pop s albumom "Digitalno nebo", Chui s albumom "Iz kapetanovog dnevnika", Vanna s albumom "Izmiješane boje" i Opća opasnost s albumom "Karta do prošlosti".

U kategoriji Pjesma godine nominirane su "Digitalno nebo" Davora Gopca u izvedbi Psihomodo popa, "Iskra" Damira Urbana u izvedbi Urban & 4, "Lito umire" koju autorski potpisuju Josip Radić i Neno Belan koji je i izvođač, "Sva blaga ovog svijeta" u izvedbi Mie Dimšić i Marka Tolje te pjesma "Voli me" koju pjeva Petar Grašo.

Izdvojimo i kategoriju Najbolja ženska vokalna izvedba, u kojoj ove godine konkurira pet izvođačica, a to su: Amira Medunjanin, Antonela Doko, Gabi Novak, Mia Dimšić i Nina Badrić. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu ove godine nominirani su Damir Kedžo, J.R. August i Marko Tolja.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of