PARK MONTE ZARO

KVARTET ZORANA MAJSTOROVIĆA: Jazz standardi u sjajnom ambijentu

S njim su još nastupili basist Bojan Skočilić, bubnjar Rajko Ergić i klavirist Dorian Cuculić te su svi zajedno na besplatnom koncertu počastili repertoarom uglavnom sastavljenim od jazz standarda

| Autor: Mladen RADIĆ
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


- Nadam se da ste uživali, mi svakako jesmo, upitao je na kraju preksinoćnjeg koncerta pod vedrim nebom kod gornje fontane u Parku Monte Zaro kastavski glazbenik Zoran Majstorović, koji je predvodio svoj jazz kvartet. S njim su još nastupili basist Bojan Skočilić, bubnjar Rajko Ergić i klavirist Dorian Cuculić te su svi zajedno na besplatnom koncertu počastili repertoarom uglavnom sastavljenim od jazz standarda.

Radi se o skladbama koje su se odlično uklopile u ambijent parka, nakon zalaska sunca s pogledom na Svjetleće divove što je posebno oduševilo Majstorovića. Da će sve biti u redu vidjelo se još u prvoj skladbi "Bye, bye, blackbird" i zadovoljnim licima glazbenika. Zadovoljstvo je tijekom koncerta samo poraslo i to zahvaljujući reakcijama publike koja se polako okupila i nije propustila nijednu priliku da reagira na svaku solažu ili zanimljivu instrumentalnu dionicu, a takvih je prilika bilo puno.

Majstorović, kojeg je pulska publika upoznala na koncertima na kojima je nastupao s JazzIstra Orchestrom, svirao je preksinoć električnu gitaru i arapsku lutnju poznatu kao oud, čime je unio dašak world musica u koncert. Više od svega bilo je impresivno njegovo sviranje ovog instrumenta kojeg baš ne vidimo često u upotrebi na koncertima. Majstorović je potpuno posvećen sviranju, kao da želi iscijediti svaku notu iz instrumenata, pogotovo kada se radi o oudu koji mu omogućuje da u širokom rasponu pokaže svoje znanje i obilni entuzijazam.

Skladbe, među kojima su standardi Johna Coltranea, Dukea Ellingtona ili Theloniousa Monka, svojom vedrinom i tek rijetkom melankolijom uklopile su se u atmosferu mirne i ugodne ljetne večeri, kao da su pisane za jedan ovakav događaj.

Park na Monte Zaru pokazuje se tako idealnim baš za ovakvu vrstu svirki, a za organizaciju preksinoćnog događaja zaslužni su Diego Vitasović i Udruga Disonanca koji spremaju nove koncerte i to klasične glazbe koji će se održati na ovom mjestu. Do sada je Monte Zaro bilo poznato po sada nažalost ugašenom klubu Uljanik s jedne strane i Rojcu s druge strane brijega, a ovaj park nudi se kao nešto novo za ljubitelje glazbe malo intimnije atmosfere.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini