U UTORAK

Kvartet Zorana Majstorovića u Parku Monte Zaro

| Autor: Mladen RADIĆ
Zoran Majstorović

Zoran Majstorović


U sklopu Pulskog kulturnog ljeta u utorak u 21 sat u Parku Monte Zaro nastupit će kvartet Zoran Majstorovića. Pored Majstorovića koji svira gitaru, oud i saz, tu su još i klavirist Dorian Cuculić, basist Bojan Skočilić i bubnjar Rajko Ergić.

Kvartet izvodi originalnu glazbu Zorana Majstorovića čije su skladbe nastale pod utjecajem američkog jazza i tradicionalne glazbe iz raznih dijelova svijeta, a Zoran kroz svoje autorske kompozicije spaja glazbene motive i elemente različitih svjetskih kultura.

Majstorović je hrvatski jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. Dobitnik je i raznih nagrada: Status kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist, nagrade Damir Dičić kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist, nagrade "Miroslav Sedak Benčić" kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor, nagrade Apoksiomen za unapređivanje kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije. Višestruki je dobitnik nagrade Porin, redovni član Hrvatskog društva skladatelja te je član Hrvatske Zajednice Samostalnih Umjetnika.

Koncert je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a organizator koncerta je Udruga Disonanca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of