GIIPUJA

Kvartet Damjana Grbca na turneji po šternama Istre i Primorja. Koncerte "100 šterni, ćo!" u nedjelju će ugostiti Buje, Momjan i Triban

Zaštitni znak kvarteta GIIPUJA su svirke izvan komfora koncertnih dvorana i klubova, a ovogodišnja turneja "100 šterni, ćo!", turneja od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara, najbolji je primjer takvog njihovog pristupa. Do danas su odsvirali više od 75 koncerata ove turneje, a novi nastupi najavljeni su za Buje i okolicu u nedjelju, 25. rujna

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Giipuja

Giipuja


Nakon više od 75 koncerta turneje "100 šterni, ćo!", kvartet GIIPUJA Damjana Grbca stiže u Buje i na njegove šterne.

Zaštitni znak kvarteta GIIPUJA su svirke izvan komfora koncertnih dvorana i klubova, a ovogodišnja turneja "100 šterni, ćo!", turneja od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara, najbolji je primjer takvog njihovog pristupa. Do danas su odsvirali više od 75 koncerata ove turneje, a novi nastupi najavljeni su za Buje i okolicu u nedjelju, 25. rujna.

U Bujama nastupaju u 10.30 sati, Momjan će ih ugostiti u podne, a Triban u 13.30 sati.

Povezujući etno glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom, Damjan Grbac sa svojim se kvartetom otisnuo na intrigantno glazbeno putovanje.

GIIPUJA svakim novim koncertom i diskografskim izdanjem vodi kroz jedinstveno glazbeno iskustvo, promovirajući hrvatsku autohtonu glazbu i aktualizirajući je u suvremenom kontekstu, koristeći slobodu jazz improvizacije za interpretaciju tradicije. Kroz video-materijale, koji prate turneju "100 šterni, ćo!", GIIPUJA prenosi autentičnu atmosferu i vizure snimljenih mjesta, koje postaju trajne razglednice u virtualnom digitalnom svijetu.

GIIPUJA su Damjan Grbac - kontrabas, Marko First - violina, sopela, Aldo Foško - bas klarinet i Tonči Grabušić - bubnjevi.

Program se održava pod pokroviteljstvom: Grada Buje, Grada Rijeke, Turističke zajednice Općine Vrbnik, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, HUZIP-a, HGU "Jer svirati se mora 2", Primorsko-goranske županije, Općine Lovran, Grada Kastva, Grada Pule, Općine Mošćenička Draga, Grada Pazina, Općine Matulji, ProRec, G.I.S. d.o.o. i Rezonator Records.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater