VELIKA ZAVRŠNICA

Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije DORA 2020. U SUBOTU U OPATIJI

| Autor: B. Ć. J.
Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina nastupit će s pjesmom "Da se ne zatare" Andrea Gržičić

Uz izravni prijenos iz opatijske Sportske dvorane Marino Cvetković na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije, publika će u subotu doznati tko će u svibnju predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu

 

Velika završnica Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora 2020. održat će se u subotu u Opatiji. Uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije s početkom u 20, 05 sati, publika će doznati tko će u svibnju predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu. Kao što je već uobičajeno, hrvatski predstavnik na Eurosongu 2020. bit će prema propozicijama odabran odlukom žirija i gledatelja putem televotinga. Prema informacijama organizatora, izvođači ovih dana pristižu u Opatiju kako bi odradili prve probe na spektakularnoj pozornici u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, a koja će u subotu postati hrvatsko glazbeno središte.

Već je poznat redoslijed izvođenja pjesama na Dori 2020. Tako će prva nastupiti labinska kantautorica svjetskog glasa Elis Lovrić s pjesmom "Jušto". Slijedi Bojan Jambrošić sa skladbom "Više od riječi", treći nastupa "Edi Abazi" s pjesmom "Coming home", a četvrta je Zdenka Kovačiček i skladba "Love, Love, Love". Peti na pozornicu izlaze istarsko- primorsko-goranske snage: Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina s pjesmom "Da se ne zatare". Potom će kao šesta izvođačica nastupiti Đana s pjesmom "One", a sedma je Aklea Neon s pjesmom "Zovi ju mama". Osmi je na redu Nikola Marjanović s pjesmom "Let's forgive", deveti Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe s pjesmom "Vrati se iz Irske", a kao deseti će se predstaviti Marin Jurić Čivro s "Naivno". Potom , kao 11. nastupa Lorena Bućan s pjesmom "Drowning", a slijedi Indira s "You Will Never Break My Heart". S rednim brojem 13. na pozornicu ide Jure Brkljača s pjesmom "Hajde nazovi me", 14. je Colonia s pjesmom "Zidina", a kao 15. na pozornici Dore pjevat će Mia Negovetić "When it Comes to You". Predstavljanje završava Damir Kedžo, koji donosi pjesmu "Divlji vjetre".

Voditeljski tim Dore činit će Doris Pinčić Rogoznica, Zlata Mück Sušec, Mirko Fodor i Duško Ćurlić, a kako bi Dora 2020. dodatno podigla ljestvicu i opravdala titulu najvećeg domaćeg televizijskog spektakla, u show programu nastupit će eurovizijska pobjednica 2018. godine, popularna Izraelka Netta, koja je spektakularnom pobjedom u Lisabonu s pjesmom "Toy" prije dvije godine dovela Eurosong u Izrael. S gotovo 130 milijuna pregleda na YouTubeu, video spot za pjesmu "Toy" najgledaniji je video na službenom kanalu Eurosonga. Uz Nettu, nastupit će i prošlogodišnji pobjednik Dore Roko Blažević, koji je Hrvatsku predstavljao na Eurosongu u Tel Avivu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater