HRVATSKI NATJEČAJ ZA PJESMU EUROVIZIJE

Završen natječaj za Doru 2019. SLIJEDI ODABIR 16 NAJBOLJIH

Arhiva

Arhiva


Iako je u ponoć 10. siječnja završen natječaj za Doru 2019., izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije, na koji je putem internetskog obrasca prijavljeno 150 pjesama, konačan broj znat će se kada stignu i prijave poslane poštom.

Iz Hrvatske radiotelevizije ističu da sada slijedi odabir 16 najboljih te dvije rezervne pjesme koje će publika moći vidjeti i čuti u Opatiji, 16. veljače, a u odabiru hrvatskog predstavnika za Pjesmu Eurovizije, uz ocjenjivačke sudove, sudjelovat će i gledatelji HRT-a koji će moći glasovati za njima najdraže skladbe. Skladbe se ne smiju javno emitirati do Glazbenih dana HRT-a u Opatiji, odnosno do Dore.

Prema najavi stručni ocjenjivački sud sastavljen, kako je navedeno u Pravilima za izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije, od predstavnika HGU-a, HDS-a i HRT-a, te glazbenog kritičara, pjevača/ice s iskustvom nastupa na Euroviziji, skladatelja i tekstopisca kojeg bira HRT, ovaj će tjedan donosi svoju odluku. Potom će HRT rezultate objaviti na svojim web stranicama i društvenim mrežama. (B. Ć. J. )

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater