OD 21. DO 24. RUJNA

FESTIVAL "U ZAGRLJAJU GLAZBE, KAMENA I MORA": Nastupaju Urban&4, Božo Vrećo, Gibonni…

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Gibonni (Snimio Dejan Štifanić)

Gibonni (Snimio Dejan Štifanić)


Srijeda, 21. rujna, novi je datum kada starta dugo očekivani i zbog nevremena odgođen festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora" u jedinstvenom ambijentu starorimskog kamenoloma Montraker u Vrsaru.

Posjetitelji će četiri večeri festivala, koji završava 24. rujna, moći uživati u glazbi vrhunskih glazbenika iz regije. Prva večer festivala pripala je grupi Urban&4 čiji je frontmen Damir Urban višestruko nagrađivani umjetnik, prvenstveno glazbenik ali i slikar i glumac, nagrađen sa četiri Porina 1998. godine. Suradnja sa Antom Gelom rezultira koncertnim albumom "Urban&4 Zagrebačka filharmonija - Live at Lisinski" koji je ovjenčan s još tri Porina za album pod nazivom "Lipanj, srpanj, kolovoz" koji je izašao prošle godine i kojim je dokazao kontinuitet glazbene inovativnosti i kvalitete. Iza sebe ima brojne i cijenjene umjetničke projekte i suradnje s poznatim violončelistom Stjepanom Hauserom, Gibonnijem, Radom Šerbedžijom, Matijom Dedićem, orkestrom Opere HNK I. pl. Zajc i drugima. Uz nagrade Porin, Crni mačak i MTV Gold Award, Damir Urban za svoj umjetnički rad dobio je i priznanje Grada Rijeke te nagradu Miroslav Korbler od strane Hrvatskog društva skladatelja .

Drugog dana festivala, u četvrtak 22. rujna, nastupit će Božo Vrećo, lirski tenor.

U petak, 23. rujna, pozornica je rezervirana za neponovljivog i jedinstvenog Gibonnija, a u subotu 24. rujna festival će zaključiti Queen Real Tribute, vrhunski profesionalni glazbenici koji će oživjeti uspomenu na glazbu svoje omiljene grupe Queen.

Ulaznice za festival odnosno pojedine koncerte mogu se pronaći u sustavima Eventim i Mojekarte, a kupiti se mogu i u vrsarskim caffe barovima Buba i Casanova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini