PUNOLJETNI FESTIVAL

Beskompromisni britanski bend ASIAN DUB FOUNDATION glavni gost Seasplash festivala

| Autor: Mladen RADIĆ
Asian Dub Foundation imala je priliku slušati i pulska Seasplash publika (Dejan ŠTIFANIĆ)

Seasplash festival se vraća na Martinsku kod Šibenika gdje će od 16. do 19. srpnja proslaviti svoju punoljetnost, a kao glavni gost festivala stiže beskompromisni britanski bend Asian Dub Foundation, koji je još od 90-ih svojevrsni žanr za sebe. Njihova jedinstvena kombinacija žilavih jungle ritmova, dub baseva i divljih gitara prošaranih referencama na njihove južnoazijske korijene i militantni brzi rap, dovela ih je do statusa jednog od najboljih live bendova na svijetu.

Asian Dub Foundation dijelili su pozornicu s imenima poput Rage Against The Machine, Beastie Boys i Primal Scream, a također su surađivali na albumima Radioheada, Sinead O'Connor, Iggy Popa i Chucka D-a. Seasplash publika imati će priliku gledati ih u sklopu svjetske turneje povodom izlaska devetog albuma "Access Denied".

Uz Asian Dub Foundation u prvom valu imena objavljeno je još 14 međunarodnih i regionalnih imena koji prikazuju svu širinu Seasplash programa. Na Martinsku tako stižu Novozelanđani Pitch Black, zatim Egoless, Kandžija, Filip Motovunski, St!llness, Iron Dubz poznat po inovativnim i originalnim nastupima, tu je i Digitron, a 25 godina postojanja proslavit će na Seasplashu izdavačka kuća Dubmission Records i to s nastupom Crazy Baldheada, njihovog šefa. Premijerno ćemo nastupiti i mlada domaća glazbena nada, Aklea Neon, a tu su i Baraba Dub Sound Kolektiv, Inka, Sista Salute te Seasplash Crew.

Martinska kao nova festivalska lokacija postala je dom za brojne ljubitelje bass glazbenih žanrova iz regije i cijele Europe. Na samom ulazu u šibenski kanal, i s predivnim pogledom na grad Šibenik, u gustoj borovoj šumi tik uz more. Od 16. do 19. srpnja brojna glazbena imena nastupit će na više pozornica, održavat će se bogat dnevni program besplatnih radionica, a moći će se otići i na plažu, u bazar, dućan ploča i merchandisea, kamp.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of