OTVORENJE UZ KONCERT ISTARSKIH GLAZBENIKA

22. SEZONA KAZALIŠTA ULYSSES Ljuština: Istarska koza neće nikada, nikada krepati, ona će živjeti vječno

Uz Šerbedžiju nastupili su Livio Morosin i Banditi, etno skupina Veja, Franko Krajcar & Indivia, Irena i Mauro Giorgi, Dario Marušić, a Nataša Buršić Krajcar recitirala je jednu svoju pjesmu

| Autor: Mladen RADIĆ
Koncert otvorenja sezone (Snimio Matija Kasaić Drakšić)

Koncert otvorenja sezone (Snimio Matija Kasaić Drakšić)


Istarski glazbenici okupili su se sinoć na Malom Brijunu kako bi otvorili 22. sezonu Kazališta Ulysses te čitav događaj prigodno nazvali "Koza još ni krepala", referirajući se na pjesmu Mate Balote.

Prije prvih nota publiku je u ime Ulyssesa pozdravio Duško Ljuština koji se ispričao zbog "problema s brodovljem" koje je išlo iz Fažane i polusatnog kašnjenja početka koncerta.

Istrijani

- Istarska koza neće nikada, nikada krepati, ona će živjeti vječno. Ulysses voli Istru, Istra voli Ulysses. Svi su večeras ovdje Istrijani, uključujući i Radu Šerbedžiju koji je već 22 godine Istrijan, poručio je Ljuština. Uz Šerbedžiju nastupili su Livio Morosin i Banditi, etno skupina Veja, Franko Krajcar & Indivia, Irena i Mauro Giorgi, Dario Marušić, a Nataša Buršić Krajcar recitirala je jednu svoju pjesmu.

Foto

Livio Morosin i Banditi otvorili su večer, a Morosin nije skrivao oduševljenje odličnim prijemom publike kojoj je podario neke od svojih poznatih hitova, prisjetivši se i legendarnog mu kolege Alena Vitasovića. S Morosinom su nastupili gitarist Halid Pipić, bubnjar Zoran Đorđević – Đole Macola i basist Igor Ostojić.

Senzibilnost

Dečki iz Veje - Goran Farkaš, Saša Farkaš, Marko Pernić, Sebastijan Demark, Ljuban Rajić su se predstavili onako kako samo oni znaju, a to je u glazbi iskreno, na rubu oporosti, ali i uz samo njima karakterističnu senzibilnost.

Negdje na tom tragu je Franko Krajcar s ekipom iz svoje grupe Indivia, koji na svakom koncertu pokaže svoju vještinu sviranja različitih instrumenata, ali i širinu glazbenih interesa, od istarske glazbe do romskih pjesama. U tome su mu preksinoć pomogli Mladen Parezanović, Dean Simonelli, Daniel Simonelli i Dean Trošt.

Domaćin Rade Šerbedžija preuzeo je pozornicu pojačan Dariom Marušićem te Irenom i Maurom Giorgijem, i svoj je nastup posvetio Istri koja ga je tako lijepo prihvatila. Pred kraj mu se pridružio i Livio s kojim je izveo "Mojen didu", da bi onda svi zajedno stali pred publiku i izveli "Povratak ratnika" s ubačenim "O bella ciao" te "More dimboko, nebo visoko". Kome još nije bilo dosta mogao je uživati u još nekoliko pjesama Veje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter