MALI BRIJUN

BROJNA PUBLIKA ISPRATILA GA OVACIJAMA: Rade Šerbedžija donio povjetarac glazbe u moćnu utvrdu Minor

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
(Snimio Paulo Gregorović)

(Snimio Paulo Gregorović)


U prekrasnoj i moćnoj utvrdi Minor, na Malom Brijunu, večeras je povjetarac glazbe donio Rade Šerbedžija sa svojim bendom Zapadni kolodvor. Svjetski glumac, pjesnik i glazbenik pokazao je da je u dobroj formi i u 76. godini života. Utvrda je bila puna - u gledalište se natiskalo oko tisuću posjetitelja, a brojnoj publici Šerbedžija se predstavio uz pjesme s posljednjeg uspješnog albuma "Ne okreći se sine" koji je izdao u prosincu 2020., iako je naslovnu pjesmu Šerbedžija napisao još 1989. Izveo je "Eto pjesma" koju je za njega napisao Husein Hus Hasanefendić. Potom, "Na nešto me sjeća taj grad" čiji je autor Darko Rundek te "Od kako te ne volim" od Arsena Dedića.

Tijekom večeri je publika mogla uživati i u pjesmama s albuma "Ne daj se Ines" iz 1985., ali i novijim radovima "Hvala svima" iz 2000. i "Mi smo šampioni ljubavi" iz 2008.

Kao gost večeri nastupio je Damir Urban u pratnji Zapadnog kolodvora, koji je izveo pjesmu "Iskra", a zapjevao je i u duetu sa Šerbedžijom pjesmu "Lika", a finale koncerta bilo je uz dobro znani evergreen "Ne daj se Ines", što je publika ispratila glasnim ovacijama.

Rade Šerbedžiji je to drugi nastup na pozornici utvrde Minor u tjedan dana. Prošli vikend je nastupio s Dariom Marušićem te Irenom i Maurom Giorgijem, ali i Livijom Morosinom. Koncerti se održavaju u sklopu ovoljetne sezone Kazališta Ulysses.

(Snimio Paulo Gregorović)(Snimio Paulo Gregorović)(Snimio Paulo Gregorović)(Snimio Paulo Gregorović)(Snimio Paulo Gregorović)(Snimio Paulo Gregorović)(Snimio Paulo Gregorović)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter