UOČI GOSTOVANJA NA UMAŠKOM SEA STAR FESTIVALU

Robin Schulz: Bitno je osjetiti publiku i istovremeno biti kreativan

| Autor: Mladen RADIĆ
Robin Schulz (Snimio Dejan Štifanić)

Robin Schulz (Snimio Dejan Štifanić)


Vodeća svjetska i regionalna glazbena imena dolaze i ove godine na Sea Star Festival u umaški Stella Maris od 18. do 21. svibnja, a među njima je i Robin Schulz koji uz Prodigy predvodi listu zvijezda poput Mahmuta Orhana, Senidah, Krankšvester i Hiljsona Mandele.

Novi album čeka iza ugla

Posljednje desetljeće globalne pop scene nemoguće je zamisliti bez Robina Schulza. Autor je više desetina hitova kao što su "Prayer In C", "Ok", "Sun Goes Down", "Headlights" koji su na streaming servisima preslušani više od 10 milijardi puta, a od prošle godine je i dio prestižnog "One Billion Stream" kluba na Spotifyju, budući da je njegov singl "Sugar" prešao milijardu streamova na navedenoj platformi. Ovaj njemački producent i hitmaker svoje megahitove donosi na ovogodišnji Sea Star Festival, a nama je ispričao gdje nalazi inspiraciju, koliko su mu važne reakcije publike za vrijeme nastupa i što radi nakon što nastup završi.

- Na Wikipediji sam pročitao da ste u četiri godine napisali oko 50 pjesama za album "IIII" koji sadrži 17 pjesama. Što ćete učiniti s ostalih 33?

- Jedan album je izašao - sljedeći već čeka iza ugla.

- Gdje pronalazite inspiraciju?

- Najviše inspiracije dobivam dok uživam u slobodnom vremenu između svih koncerata tijekom godine. Moram se opustiti kako bih mogao biti sto posto kreativan.

- Kako birate pjesme koje ćete remiksirati?

- To je zapravo prvi osjećaj koji se javi kad čujem pjesmu.

Robin SchulzRobin Schulz

- Koja je tajna dobrog remiksa?

- Prava ideja.

- Koliko daleko možete ići u mijenjanju temelja određene pjesme, gdje je granica u kojoj jedna pjesma gubi vlastitu prepoznatljivost i postaje nešto drugo? Jeste li tijekom nastupa uživo u mogućnosti potpuno se uživjeti ili morate stalno biti svjesni publike i svega ostalog što se događa?

- To je zdrava mješavina svega. Miksanjem se sve sjedini. Bitno je osjetiti publiku i istovremeno biti kreativan.

Dobra priprema

- Koliko su važne povratne informacije publike? Jeste li ikada napravili pjesmu, snimili je i onda kada ste je izveli na koncertu shvatili da ste je trebali napraviti na potpuno drugačiji način?

- Zapravo ne. Poznajem svoju publiku prilično dobro i povratna informacija mi je bitna, ali ne mogu se sjetiti niti jednog trenutka u kojem sam bio u situaciji da sam se osjećao potpuno krivo, da budem iskren.

- Kako biste se osjećali da publika ne reagira na vaš nastup?

- Pitao bih se zašto i pokušao saznati što se promijenilo ili dogodilo.

- Koliko se čvrsto držite svoje pripremljene setliste tijekom koncerata, dopuštate li si improvizaciju na licu mjesta?

- Sve je u publici i njezinoj reakciji. Uvijek sam dobro pripremljen, ali ponekad je također dobro biti spontan.

- Što obično radite nakon što završite nastup? Opuštate li se ili nastavljate tulumariti?

- Prvo se moram opustiti. Dakle, u biti, ekipa i ja ostajemo neko vrijeme iza pozornice i razgovaramo o nastupu i kako je sve funkcioniralo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter