GATES OF AGARTHA

Medulinski načelnik primio organizatore novog glazbenog događaja: Festivali su izvrsni promotori destinacije

| Autor: Glas Istre
Gates of Agartha

Gates of Agartha


Cave Romane u Vinkuranu domaćin je novom velikom međunarodnom glazbenom projektu "Gates of Agartha". Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac primio je organizatore koji su ga upoznali s dvodnevnim glazbenim događajem koji će u Istru privući tisuće novih gostiju.

Spektakl

- Zadovoljni smo da jedan tako poznati brend dolazi u naš vinkuranski kamenolom. Vinkuranski Cave Romane postao je nezaobilazna lokacija za razna spektakularna događanja, osobito tijekom ljetnih mjeseci, a nakon prošlogodišnjeg BSH Cave Romane zasigurno je postala poznata kao jedna od najpoželjnijih antičkih pozornica na otvorenom i publici kojoj do sada možda nije bila poznata, istaknuo je Ivan Kirac i dodao: "Očekujemo tisuće stranih posjetitelja koji će osim posjeta festivalu zasigurno o najljepšoj pozornici, ali i destinaciji pričati i svojim prijateljima i poznanicima. Festivali su izvrstan model promocije destinacije, a mi se kao lokalna zajednica trudimo očuvati i na održivi način promovirati i valorizirati baštinu na našem području".

"Gates of Agartha" održat će se 23. i 24. lipnja, a na njemu će nastupiti neki od najpoznatijih svjetskih DJ-eva. Poznati američki brend Gate sa sjedištem u Los Angelesu, u suradnji s hrvatskim brendom BSH, nakon turske Kapodokije i eventa "Echoes from Agartha", u Istru planira dovesti tisuće posjetitelja, koliki je i kapacitet Cave Romane.

S prijema kod medulinskog načelnika (Foto BSH)S prijema kod medulinskog načelnika (Foto BSH)

- Drago nam je da smo u suradnji s organizatorima, koji također vinkuranske Cave Romane vide kao jednu od najpoželjnijih pozornica na otvorenom u svijetu, uspjeli u Hrvatsku dovesti jedan od ekskluzivnijih brandova elektronske glazbe. Inzistirali smo da se event održi u nešto ranijem terminu sezone kako bismo u tom razdoblju ojačali potrošnju i popunjenost smještajnih kapaciteta Medulin Riviere i južne Istre. Organizatori najavljuju nekoliko tisuća gostiju iz inozemstva, pretežito SAD-a, koji na destinaciju dolaze pretežno zrakoplovom te stoga i ostaju dulje nego sam događaj traje, izjavio je direktor Turističke zajednice Mihael Idžaković.

Turistički potencijal

Ovaj događaj će zasigurno odjeknuti u svijetu te još jednom istaknuti povijest, ljepote i turistički potencijal Istre i Hrvatske. Projekt se održava u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Medulin i Općinom Medulin.

- Veselimo se nastavku izvrsne suradnje s Općinom Medulin i Turističkom zajednicom. Prošlogodišnja iskustva posjetitelja iz cijelog svijeta su više nego pozitivna. Ovaj događaj dodatno će turistički pozicionirati Hrvatsku. Nakon prekrasne Kapodokije, Cave Romane prva je lokacija u ovom dijelu Europe koju su naši američki partneri izabrali za "Gates of Agartha". Uskoro objavljujemo imena DJ zvijezda koje će sigurno privući tisuće posjetitelja u Istru, izjavio je Drago Vukelić iz BSH Events.

Prošlogodišnji BSH Cave Romane dobitnik je nagrade Ambasador za najbolji Open air događaj u Hrvatskoj. Uz "Gates of Agartha", BSH Events u Cave Romane najavljuje i novi Open air događaj 12. kolovoza. Ulaznice za "Gates of Agartha" mogu se kupiti u sustavu Entrio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini