ADVENT U KATEDRALI

Nastupaju Bruno Krajcar i klapa Kastav

Adventski glazbeni program u pulskoj katedrali postao je nezaobilazni dio programa Adventa u Puli koji se održava pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Pule. Domaćin je Bruno Kracar, a kao i ranijih godina, koncert je besplatan. Posjetitelje po završetku na Trgu sv. Tome očekuju fritule, kroštule i kuhano vino

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Bruno Krajcar i Klapa Kastav

Bruno Krajcar i Klapa Kastav


I ove se godine, već tradicionalno, u Puli održava blagdanski koncert "Advent u katedrali" koji će doživjeti svoje deseto izdanje. Naime, u četvrtak 8. prosinca godine s početkom u 20 sati u pulskoj katedrali nastupit će pulski skladatelj i kantautor Bruno Krajcar te klapa Kastav.

Muška klapa Kastav osnovana je u lipnju 1992. godine te ove godine obilježava tridesetu obljetnicu svog neprekidnog i uspješnog djelovanja. Rad ove klape bogat je brojnim nastupima, koncertima, te najvrjednijim priznanjima i nagradama u zemlji i inozemstvu. Bilježi gostovanja diljem domovine i inozemstva. Njeni članovi su nastupali u: Argentini, Austriji, Brazilu, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Južnoj Koreji, Latviji, Mađarskoj, na Malti, u Meksiku, Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji, SAD-u, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji, Španjolskoj i Velikoj Britaniji. Do sada je klapa Kastav objavila sedam albuma, dok se tri puta našla u finalnim nominacijama za hrvatsku diskografsku nagradu Porin, i to 2006., 2011. i 2019. godine. Godine 2003. dobitnica je godišnje Nagrade Grada Kastva, a 2009., 2011., 2017., 2019. i 2020. godine nagrade Primorsko-goranske županije za ostvarene rezultate na području unapređenja kulture. Najnoviji uspjeh Klapa je ostvarila na ovogodišnjem Festivalu Melodije Istre i Kvarnera MIK 2022. na kojem je sa skladbom "Cviće od brnistre" (glazba Bruno Krajcar, stihovi Daniel Načinović) osvojila 1. mjesto stručnog ocjenjivačkog suda. Umjetnički voditelj od 1994. godine je Saša Matovina.

Inače, Adventski glazbeni program u pulskoj katedrali postao je nezaobilazni dio programa Adventa u Puli koji se održava pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Pule. Kao i ranijih godina, koncert je besplatan, a posjetitelje po završetku na Trgu sv. Tome očekuju fritule, kroštule i kuhano vino.

Do sada su uz domaćina, Bruna Krajcara, nastupali Tedi Spalato, Davor Radolfi, Marko Tolja, Jacques Houdek, Tereza Kesovija, sestre Husar, Lea Dekleva, Vanna i Marko Kutlić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom