KONCERTNA MATINEJA

"Moje pjesme, moj film" Bruna Krajcara u subotu u Kinu Valli

| Autor: Mladen RADIĆ
Bruno Krajcar (Snimio Dejan Štifanić)

Bruno Krajcar (Snimio Dejan Štifanić)


Kao i svake godine otprilike u ovo vrijeme pulski kantautor i skladatelj Bruno Krajcar priprema svoj program "Moje pjesme, moj film", a održat će se u subotu u 11 sati u Kinu Valli. Ovaj put povod su tri desetljeća od objavljivanja samostalnog Krajcarovog nosača zvuka pod nazivom "Živimo ljubav".

Spotovi i snimke koncerta

- Trideset godina je prošlo od mog prvog nosača zvuka. Kako smo ovog ljeta koncertom ispred Arheološkog muzeja Istre obilježili godine mog glazbenog i umjetničkog rada, projicirat ćemo djelić tog nastupa za one koji nisu mogli doći, a i za one koji su bili da se prisjete i vide i čuju kako to izgleda i zvuči. Prikazat ćemo spotove koji su nastali zadnjih godinu dana, kao i nekoliko spotova iz različitih razdoblja mog kantautorskog rada, sve to ove subote na matineji u kinu Vallli, najavljuje Krajcar.

Od gostiju na obljetnički program Bruna Krajcara doći će iz Rijeke njegov kolega saksofonist Denis Razumović Razz s kojim je ovog proljeća snimio spot za pjesmu s prošlogodišnjeg albuma "Istrian instrumental rhapsody" koji je bio nominiran za Porina.

PlakatPlakat

Prošlih godina ovaj program održavao se tako da je između projekcija spotova s Krajcarom razgovarao netko od njegovih prijatelja poput novinara Daniela Sponze, ali ovaj put će sam Krajcar predstavljati spotove. To znači da će ovaj put koncept biti nešto drukčiji, no Krajcar ne želi otkrivati sve detalje i kaže da bi volio da publika dođe i sama vidi što je ovaj put priredio. Ističe ipak da će se od spotova prikazati i onaj za pjesmu "Čovječe ne ljuti se" koju je snimio s Juricom Pađenom, Robertom Ferlinom i Mariom Battifiacom. Spomenuti spot pojavio se na YouTubeu prije dva mjeseca i već ima sto tisuća pregleda.

Cijeli život u glazbi

Krajcar odmalena svira i pjeva, te uvelike njeguje istarsku glazbenu baštinu. Diplomirao je orgulje na Glazbenoj akademiji u Ljubljani. Svoju prvu skladbu napisao je s deset godina, kada ju je i javno izveo na koncertima pulske Glazbene škole I. M. Ronjgova, gdje je kasnije i radio kao profesor (1995.-1998.). Osim kao skladatelj i tekstopisac, radi i kao radijski voditelj, novinar, glazbeni urednik, zatim kao producent, kantautor, etnomuzikolog, multiinstrumentalist… Aktualni je glavni urednik Hrvatskog radija - Radio Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum