MOJE PJESME MOJ FILM

Poznati pulski glazbenik Bruno Krajcar u Kinu Valli proslavio tri desetljeća kantautorskog rada

Uz slavlje 30. godišnjice objavljivanja svog prvog albuma "Živimo ljubav", Bruno Krajcar današnji program posvetio je svojim pjesmama koje je realizirao tijekom ove godine u kojoj obilježava i 50 godina života te 40 godina od prve pjesme

| Autor: Mladen RADIĆ
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Istarski kantautor i skladatelj Bruno Krajcar danas je u Kinu Valli predstavio svoj tradicionalni projekt "Moje pjesme moj film", a formalni povod bila je 30. godišnjica objavljivanja njegovog prvog albuma "Živimo ljubav". No, veći dio programa bio je posvećen onome što je Krajcar realizirao tijekom ove godine u kojoj obilježava i 50 godina života te 40 godina od prve pjesme.

Spotovi i snimke koncerata

Za razliku od dosadašnjih izdanja programa "Moje pjesme moj film", ovaj put nije postojao voditelj ili voditeljica koji bi Krajcaru postavljali pitanja već je ulogu konferansjea preuzeo sam Krajcar koji je okupljenima predstavio desetak spotova i koncertnih snimaka. Tako je publika u Kinu Valli danas imala prva prilike vidjeti montirane snimke nastupa kojeg je Krajcar s bendom i prijateljima ovog ljeta održao ispred Arheološkog muzeja Istre u Puli.

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

Prikazane su tako izvedbe pjesme "Amerika" te dvije za koje mu se na pozornici pridružila pjevačica Marija Husar Rimac te su tada izveli "Tebe žeđa duša moja" i "Vjeruj mi". Toj maloj kolekciji danas je dodana i snimka izvedbe "Roža" kada se Krajcaru na tom ljetnom koncertu pridružio Alen Vitasović, s kojim je Krajcar pjesmu snimio u originalu. Prikazan je i spot za pjesmu "Blizu Žminja grada", koju je Krajcar snimio u duetu s Gabrijelom Galant Jelenić iz grupe Nola.

Posveta Puli i blagdanima

Započelo je danas sa spotom za obradu pjesme "Puna je Pula" koju je Krajcar snimio na albumu "Istraditional". Spot je sastavljen od fotografija Pule od prije stotinjak i više godina, da bi se po završetku izvedbe na pozornicu popeo Krajcarov riječki prijatelj Denis Razumović Razz koji je publiku počastio solom na saksofonu. Nakon kratkog čavrljanja publika je imala prilike vidjeti i spot za instrumental "Istrian shipyard" koji je snimljen u pulskom Tehnomontu.

- Ovakve pjesme bi trebalo slušati glasno da se čuju svi detalji koji se dogode tijekom (studijske) svirke, komentirao je Razz koji je ponosan na ovu snimku.

Budući da je danas u Puli počeo Advent, Krajcar je iskoristio priliku da iz svoje pjesmarice izvuče nekoliko prigodnih pjesama za koje su također snimljeni spotovi. To je "Sveti Nikola" koji je 2004. snimio s dječjim zborom Zaro radi čega se okupljenima obratila i voditeljica ovog zbora Linda Milani koja je istaknula da svake godine ova pjesma dočekuje Svetog Nikolu u Puli.

Još jedan prigodan spot i pjesmu Krajcar je snimio s mladom labinskom kantautoricom Dinom Rizvić koja je nedavno osvojila nagradu Hollywood Music in Media Awards za najbolju mladu skladateljicu, a radi se o vjerojatno najpoznatijoj istarskoj božićnoj pjesmi "Tri kralja jahahu". "Oči srca" pjesma je s istoimenog albuma, a kadrovi spota snimljeni su prije desetak godina u New Yorku. Kraj je pripao Krajcaraovom najnovijem uratku kojeg je snimio Juricom Pađenom a to je optimistična pjesma "Čovječe, ne ljuti se" u čijem se spotu pojavljuju i Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca.

- Hvala dragom Bogu na svih 30 godina kantautorskog rada, hvala svim dragim ljudima, glazbenicima, kolegama koji su kroz moj život prošli i toliko mi radosti i ljubavi i prijateljstva donijeli, hvala svima vama koji ste danas došli i koji inače podržavate moj rad, poručio je Krajcar na kraju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater