POGLEDAJTE SPOT

ISTARSKA SCENA PRKOSI PANDEMIJI: Livio Morosin i SOUR snimili pjesmu "E, moj Bobi"

| Autor: Mladen RADIĆ
SOUR feat. Livio Morosin

SOUR feat. Livio Morosin


Nakon duže stanke ponovo se s pjesmom nazvanom "E, moj Bobi" oglasio Livio Morosin. Za njegov svojevrsni povratak dobar dio zasluga pripada i jednom novom sastavu "starog" imena – SOUR. Bend čine iskusni glazbenici, znani po radu u brojnim pulskim sastavima kao što su GUW, Gustafi, Deboto, Sake, Haze, a to su Arsen Pliško, Vedran Unukić i Andrej Barac. Oformljeni neposredno pred napad koronavirusa nisu na vrijeme našli stalnog pjevača, a materijal se gomilao pa su se odlučili na rad po principu "korak po korak, pjesma po pjesma, pjevač po pjevač". Upravo ta raznolikost, kako pjevača tako i materijala djeluje vrlo intrigantno, a vodilo se računa i da generacijski raspon bude širok koliko god je moguće.

Kako stoji u opisu pjesme, prva suradnja pokazuje zašto je Livio Morosin još uvijek jedan od najvećih istarskih autora. Livio u "Bobiju" vrlo precizno identificira ključna pitanja i secira današnjicu na onaj pravi, pjesnički način, kako sami rijetki mogu. Čovjek virusu u prkos. Još uvijek. Bobi iz naslova je psić kojem se Morosin obraća u pjesmi i pita što se to događa sa svijetom.

"E, moj Bobi" je snimljena u Radnoj sobi Pionir, uz veliku pomoć producenta Edija Cukerića i Branka Crnogorčića. Cijeli SOUR album očekuje se sljedeće godine u izdanju udruge Tondak.

Također, pjesma se može poslušati i na https://sourpulaband.bandcamp.com/album/e-moj-bobi.

Spot su snimali Vanda Pliško i Jakov Unukić, a Bojan Crnogorčić ga je montirao spot dok je Marko Račan to iskontrolirao i obogatio tehničku stranu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum