PAZIN

Šesti Festival palačinki ove je godine održan kroz dva dana: SLOŽNI SA SLOGANOM "JER JEDNA NIJE DOVOLJNA!"

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Na Šetalištu pazinske gimnazije poredali su se brojni štandovi na kojima su članice Sindikata umirovljenika Hrvatske za ponuđene suvenire sakupljale donacije za nabavku posebnog kreveta za Dom zdravlja Pazin, a volonterke iz udruge Happy end sakupljale su donacije za napuštene pse

Dvodnevni Festival palačinki po šesti je put privukao proteklog slatkog vikenda u Pazin brojne ljubitelje slastice iz čitave Istre. U predvorju Spomen doma mogli su uživati na osam ugostiteljskih punktova na kojem su se nudile po tri vrste palačinki, dakle ukupno 24. U ponudi su se nalazile različite varijacije slanih i slatkih palačinki, a mnogi su se složili sa sloganom festivala: "Jer jedna nije dovoljna!".

Špaček nudio plave palačinke

Ispred Spomen doma u petak je otvoreno klizalište na otvorenom koje će tijekom prosinca i siječnja biti otvoreno svaki dan od 10 do 14 sati i od 15 do 21 sat. Klizanje je besplatno, a najam klizaljki je 20 kuna (45 minuta).

Također su se na Šetalištu pazinske gimnazije poredali brojni štandovi na kojima su članice Sindikata umirovljenika Hrvatske za ponuđene suvenire sakupljale donacije za nabavku posebnog kreveta za Dom zdravlja Pazin, volonterke iz udruge Happy end sakupljale su donacije za napuštene pse, a bili su tu i brojni štandovi s autohtonim proizvodima. Poseban štand, zajedno sa suprugom Sašom, imao je pobjednik televizijskog kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!" Martin Špaček koji je posjetiteljima preko velikog ekrana nudio plave palačinke.

Martin Špaček je na šetalištu eksperimentirao s plavim palačinkama (A. DAGOSTIN)

- Da sam išao raditi crvenu palačinku iskoristio bih ciklu, a da sam išao raditi zelenu špinat. Radi se o prirodnom bojilu, kazao nam je Špaček dodavši da će jednu vrstu palačinki puniti s domaćom marmeladom od šumskog voća bez aditiva, a drugu sa smjesom od svježeg špinata, skute i domaćih kobasica.

Večernji spektakl Cirkus na ledu

Osim ponude u Spomen domu veliku su ulogu imali ugostiteljski objekti Pazina i okolice. Čak jedanaest slastičarnica, restorana i pizzeria nudilo je za ovu priliku posebno pripremljene palačinke. Posjetiteljima je u subotu omogućen Slatki shopping po posebnim festivalskim popustima u sedamnaest pazinskih trgovina, a mogli su razgledati Kaštel i muzeje, istražiti pazinsko podzemlje ili preletjeti Pazinsku jamu Zip lineom.

Oba festivalska dana odvijale su se igraonice za djecu u dvorani Istra pod vodstvom "Društva Naša djeca", nastupio je mađioničar, u kinu prikazan animirani hit Frozen II. Festival je završio večernjim spektaklom u velikoj dvorani - predstavom Cirkus na ledu koju je dosad u više od 50 zemalja svijeta pogledalo više od 200 milijuna gledatelja. Program je donio ledene akrobatske majstorije obogaćene spektakularnim kostimima i svjetlosnim efektima koji je gledatelje uvukao u čarobni svijet snježne magije. Zbog velikog interesa održane su dvije predstave, a sve su karte bile rasprodane u pretprodaji.

Organizatori festivala su Grad Pazin, Turistička zajednica središnje Istre, Udruženje obrtnika Pazin i Pučko otvoreno učilište Pazin.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of