HOTEL ADRIATIC

ROVINJ: STARA HRVATSKA JELA PO NISKIM CIJENAMA Tko se još sjeća šnenokla ili poderanih gaća? Pogledajte što se nudi za 20, 30 kuna

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Tko se još sjeća šnenokla?!

Prvi tjedan bio je u znaku istarskih specijaliteta, slijede nam jela međimurske, slavonske i dalmatinske kuhinje. Izbor je odličan, okusi puni, a svakodnevna se ponuda sastoji od četiri jela koja se mogu naručivati jedan za drugim, ali i pojedinačno. Cijena svakog jela je 20 ili 30 kuna

Tijekom četiri adventska tjedna, pod svjetlucavim se blagdanskim vjenčićima Saše Šekoranje, akademskog slikara i jednog od najpoznatijih dizajera interijera i cvjetnih buketa, u Hotelu Adriatic mogu kušati delicije iz različitih dijelova Hrvatske. Četrnaestero mladih kuhara pod kulinarskom kuhačom Milene Cvek, osmislilo je menije s autohtonim jelima pojedinih krajeva Hrvatske. Poseban touch jelima pridodaje činjenica što su spravljana po starinskim recepturama, odnosno zapisima iz bakine kulinarske bilježnice, a ono što posebno oduševljava jest to da se mogu isprobati i neka jela kao što su šnenokle ili poderane gaće koje se više nemaju gdje naručiti.

Pohana skuta

- I ove smo se godine doista potrudili ponuditi nešto posebno. Naša je ponuda, neovisno o tjednu predstavljanja, bazirana na autohtonim delicijama koje se direktno pribavljaju iz regije koju predstavljamo. Ujedno, to je i bio jedan od zahtjevnijih poslova koji je, pri samoj nabavi namirnica, uzeo ponajviše vremena i truda. S druge strane, valjalo se potruditi kod tzv. starinskih jela od kojih neka, čak ni naši mladi kuhari i kuharice nisu imali prilike kuhati ili isprobati, kaže nam prva violina u kuhinji Milena Cvek.

Prvi tjedan adventskog menija koji je bio u znaku Istre donio je nešto sasvim originalno i posebno a to je pohana skuta sa šalšom i bosiljkom. Pored toga bilo je istarskih suhih kobasica u bijelom vinu, fritula s umakom od suhih šljiva i istarskih rafiola (orasi i jabuke).

        I dok je prvi tjedan bio u znaku istarskih specijaliteta, slijede nam međimurski, slavonski i dalmatinski specijaliteti. Izbor je odličan, okusi puni, a svakodnevna se ponuda sastoji od četiri jela koja se mogu naručivati jedan za drugim, ali i pojedinačno. Cijena svakog jela je 20 ili 30 kuna.

Konkretno, u nastupajućem međimurskom tjednu za poznatu međimursku gibanicu platit ćete 20 kuna odnosno za zapečene štrukle s kiselim vrhnjem deset kuna više. Nadalje, u slavonskom će se tjednu nuditi slasne pogačice sa čvarcima po 30 kuna, ali tu su i famozne poderane gaće po 20 kuna. Ista cijena od 20 kuna platit će se i u posljednjem adventskom tjednu dalmatinske kuhinje za čuvenu rožatu ili pak za kolač od rogača i jabuka, dok su deset kuna skuplji ražnjići od srdela ili tradicionalna dalmatinska salata od hobotnica.

Povoljne cijene

- Cijene su doista povoljne. Išlo se za tim da u dnevnom boravku Rovinja - kavani i restoranu Hotela Adriatic domaćim i stranim gostima ponudimo stvarnu blagdansku čaroliju koja će osim po ambijentu i uređenju interijera doista odudarati od uobičajenih dana u godini i biti drugačija ne samo po izgledu, mirisu i okusu hrane, već i po privlačnim cijenama formiranim za sve džepove, rekla je djelatnica marketinga Maistre, Vanja Mohorović. U vrijeme darivanja i druženja nema razloga da Maistra, ne bude dijelom adventske čarolije koja će osim ljepotom interijera posjetitelje opijati ponudom okusa, mirisa i boja blagdanskih menija.

Dodajmo kako se kroz sva četiri tjedna različitosti i posebnosti regija i njihovih kuhinja, provlači i takozvani Crismas specials koji se može svakodnevno konzumirati. No, za razliku od regijskih jelovnika, ovaj Crismas specials je dvostruko skuplji jer je osmišljen za dvoje. Sastoji se od dvije mogućnosti - slatkog i slanog tornja, odnosno slanih delicija iz Hrvatske ili slatke selekcije. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum