KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Labinski krafi

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Recept za labinske krafe dobili smo od kuhara restorana Kvarner u Labinu. Bez ovog tradicijskog specijaliteta ne može proći niti jedna fešta i blagdani na Labinštini. Radi se o tjestenini nalik na velike raviole koja se puni sirom i grožđicama uz dodatak šećera. Jede se kao desert, ali vrlo često i kao glavno jelo preliveno šugom od domaće kokoši.

Potrebno:

1/2 kg brašna

3 jaja

2 žumanjka

vode po potrebi

Nadjev

20 dkg edamera

20 dkg žminjskog tvrdog kravljeg sira

20 dkg miješanog tvrdog sira

10 dkg grožđica

rum

10 dkg šećera

2 jaja

korica limuna

Priprema:

Za 30 komada krafa umijesimo pola kilograma brašna, tri cijela jaja plus dva žumanjka i napravimo tijesto uz dodatak vode po potrebi. Zatim tijesto zamotamo u najlon i pustimo da odmori sat vremena. U međuvremenu napravimo nadjev od tri vrste sira po 20 dkg i to edamera, žminjskog tvrdog kravljeg sira i miješanog tvrdog sira. Dodamo 10 dkg grožđica umočenih u rum, 10 dkg šećera, dva jaja i koricu limuna. Nakon toga razvučemo tijesto, punimo nadjevom i režemo u kalupe za krafe, možemo se koristiti i čašom pa vilicom istisnemo rubove. Krafi mogu biti kuhani, u umaku od oraha i naranče ili frigani s umakom od karamele.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter