KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Tradicionalno meksičko jelo, a jednostavan recept i obični sastojci - CHILLI CON CARNE

| Autor: Glas Istre
Chilli con carne (Foto Pixabay)

Chilli con carne (Foto Pixabay)


Ako volite jela od mljevenog mesa, chilli con carne bi vam mogao postati jedan od favorita. Ovo jelo popularno je u Texasu i Mexicu gdje su ga nekoć radili američki doseljenici. Poslije se raširilo dilje svijeta. U prijevodu glasi čili s mesom, no iako se čili zadržao u nazivu, jelo se danas radi i s običnom paprikom.

SASTOJCI:

1 žlica ulje

1 kom luk crveni (kapula)

1 kom crvena rog paprika

2 češnja češnjak

1 ravna žlica chilli u prahu

1 ravna žlica paprika mljevena slatka

1 žlica kim

500 g mljeveno meso

1 kom goveđa kocka za juhu

300 ml voda

1 limenka (400 g) nasjeckana rajčica (pelati)

pola žlice mažuran

1 žlica šećer

1 žlica koncentrat rajčice

1 limenka (400 g) grah crveni

PRIPREMA:

Zagrijte žlicu ulja u dubljoj većoj tavi za koju imate poklopac. Na ulju popržite nasjeckanu kapulu, dodajte češnjak, pa nasjeckanu papriku. Kratko pržite uz miješanje. Smanjite vatru.

Dodajte čili, slatku papriku i kim, promješajte i pržite još 5 minuta.

Nakon toga dodajte meso i pržite na jačoj vatri da postane smeđe.

Goveđu kocku razmutite u 300 ml vruće vode i dodajte mesu i povrću.

Dodajte pelate rajčice, šećer i mažuran, posolite i popaprite, dodajte koncentrat rajčice dobro sve promiješajte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter